Laptop op afbetaling zonder BKR

Laptop op afbetaling zonder BKR

Een laptop op afbetaling zonder BKR? Het is bijna zover, je zoon of dochter begint aan een nieuwe studie en heeft een laptop nodig. Een laptop is in ons dagelijks leven bijna niet meer weg te denken. Je neemt hem mee onder je arm of ik de tas en hebt direct op (bijna) iedere plek verbinding met het ‘world wide web’. Kortom, of je nu gaat studeren of een nieuwe baan hebt een laptop is een must. De zoektocht naar de juiste laptop kan soms een hele uitdaging zijn. Waar moet je laptop nou eigenlijk allemaal aan voldoen? Het voordeel bij de gerenommeerde (online) bedrijven, is dat ze dit speciaal voor jou al hebben uitgezocht. Het enige wat jij hoeft te doen, dat is het doorgeven van je wensen en budget. Dat laatste is voor velen nogal een struikelblok.

De kosten van een nieuwe laptop kunnen flink in de papieren lopen, daarom kan een laptop op afbetaling voor sommige een echte uitkomst zijn. Bij het kopen op afbetaling ga je in principe een lening aan, een lening die te worden geregistreerd bij het BKR. Dus wil jij een laptop op afbetaling zonder BKR, dan zal je moeten kijken naar eventueel andere/verschillende opties.

Laptop op afbetaling

Tegenwoordig is koop op afbetaling een echte hype. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop op afbetaling. Naast een laptop op afbetaling, kennen we natuurlijk ook een telefoon op afbetaling of een fiets op afbetaling. Ook witgoed leent zich hiervoor, een wasmachine op afbetaling of zelfs zonnepanelen op afbetaling zijn geen uitzondering meer. Dus waarom geen laptop op afbetaling. De kosten van een nieuwe laptop kunnen flink in de papieren lopen, door het bedrag dan uit te smeren over een periode van 12, 24 of zelf 36 maanden geef jij jezelf de financiële ruimte om je dit wel te kunnen veroorloven. Een nieuwe laptop toch te duur, kijk dan eens naar een refurbished laptop. 

Laptop op afbetaling zonder BKR

Je wilt graag een nieuwe laptop, maar weet dat wanneer je kiest voor een laptop op afbetaling dit wordt geregistreerd bij het BKR. vanaf januari 2017 is het voor bedrijven verplicht leningen en kredieten boven de 250 euro te melden bij het BKR. Dit om zowel de consument als kredietverstrekker te behoeden voor financiële problemen. Je gaat immers voor een bepaalde periode een betalingsverplichting aan. Door een BKR check uit te voeren kan de kredietverstrekker zien of jij in het verleden leningen hebt gehad en deze wel of niet tijdig hebt afbetaalt of dat er momenteel actieve leningen of kredieten zijn die ervoor zorgen dat jij geen ruimte hebt hier een laptop op afbetaling bij te financieren.

Een andere reden voor een laptop op afbetaling zonder BKR kan zijn dat je aan de vooravond staat van een hypotheek aanvraag. Dan heeft dit invloed op de maximaal op te nemen hoogte van je hypotheek. Hoeveel dit exact is, dat zul je bij de hypotheekverstrekker moeten nagaan. Wel is het zo, dat dit bij een telefoon van +/- 1.000 euro tot wel 5000 euro kan schelen op je hypotheek. Kortom, dit kan een goede reden zijn voor een laptop op afbetaling zonder BKR.

laptop op afbetaling

Geld lenen voor een laptop

Wil jij een laptop op afbetaling, maar sta je al geregistreerd bij het BKR of wil je dit om bovenstaande reden voorkomen? Dan kun je ook een laptop op afbetaling zonder BKR aanschaffen door geld te lenen van bijvoorbeeld vrienden, familie of kennissen. Particulier geld lenen zorgt ervoor dat jij je favorieten laptop op afbetaling zonder BKR kunt aanschaffen. Een familielid zal uiteraard geen BKR-check uitvoeren. Wel is het van belang dat je duidelijke afspraken maakt over de hoogte van het bedrag en de terugbetalingstermijn. Heb je het even wat moeilijker, zorg dan dat je altijd met diegene in gesprek blijft en kom er samen uit. Deze manier van een laptop op afbetaling zonder BKR is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. 

Laptop leasen

Wil je een laptop op afbetaling zonder BKR, dan kan een laptop leasen hiervoor een mooi alternatief zijn. Omdat je bij het leasen van je laptop namelijk geen lening aangaat. Want de laptop blijft eigendom van de leasemaatschappij wordt dit niet geregistreerd bij het BKR. Wel is het zo dat je in verhouding een stuk meer betaald, dan wanneer je kiest voor een laptop op afbetaling. Een voordeel is, dat je net als bij een laptop in termijnen betalen geen flinke uitgave hoeft te doen. Wel is het zo, dat je een maandelijkse verplichting aangaat en de laptop aan het eind van de looptijd niet in bezit mag houden. 

Waar kan ik een laptop op afbetaling zonder BKR kopen?

Bij de gerenommeerde bedrijven zal er in alle gevallen een BKR check worden uitgevoerd. Hierbij moet je denken aan bedrijven zoals mediamarkt, BCC, CoolBlue en Wehkamp. Uiteraard zijn er nog tal van andere populaire bedrijven waar jij een laptop zou kunnen aanschaffen op afbetaling. In dit voorbeeld houden we het even bij deze (grote) vier. Wil jij toch een laptop op afbetaling zonder BKR, dan zal je een wat kleinere partij moeten raadplegen. Deze zijn vaak geneigd tegen een hogere vergoeden een laptop op afbetaling te verstrekken zonder BKR registratie. Wel is het van belang dat jij vooraf goed weet wat je financiële ruimte is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je twijfels, raadpleeg dan altijd een financieel adviseur om dit samen met jou uit te zoeken.

Laptop in termijnen betalen

Minilening zonder BKR

Wil je geen geld lenen van vrienden, familie of kennissen en wil je toch graag een laptop op afbetaling zonder BKR? Dan kan een minilening de oplossing zijn. Met een minilening kun je namelijk snel geld lenen zonder BKR toetsing. tot een bedrag van wel 2500 euro. Dus heb jij 1000 euro, 1500 euro, 2000 euro of 2500 euro nodig voor een nieuwe laptop. Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een minilening. Wel is het belangrijk te weten dat een minilening vaak ook een ‘mini’ doorlooptijd heeft. Deze dient doorgaans binnen 6 maanden terugbetaald te worden, met een flinke rente. 

Conclusie 

Wil jij een laptop op afbetaling zonder BKR, dan is het natuurlijk een stuk verstandiger gewoon keurig te sparen voor deze uitgave. Je weet immers, dat het lenen van geld, geld kost! Je hebt op deze wijze geen maandelijks terugkerende verplichting en de laptop is direct volledig jouw eigendom. Is de nood dusdanig, dat je toch een laptop op afbetaling zonder BKR moet aanschaffen? Dan is het goed rekening te houden met een 3-tal basiszaken alvorens jij kiest voor een laptop op afbetaling of lease laptop.

  • Doe goed onderzoek alvorens je kiest voor een laptop op afbetaling. Je gaat immers een lening aan en geld lenen kost geld. Dat betekent dat je gedurende de looptijd vaak een flink hoger bedrag betaald aan rente dan wanneer jij de laptop ineens aanschaft. Het is dus heel goed mogelijk, dat een laptop op afbetaling zonder BKR voor jou helemaal niet zo’n verstandige keuze is. Klop bijvoorbeeld een aan bij vrienden of familie, dit kan je een hoop rente besparen.
  • Is de noodzaak van een nieuwe laptop dusdanig dat je er echt eentje moet(!) hebben? Tegenwoordig zijn refurbished laptops niet meer weg te slaan. Ze zijn aan te schaffen voor een veel interessanter bedrag, dan een nieuwe laptop. Zo hoef jij misschien wel helemaal niet na te denken over een laptop op afbetaling zonder BKR, want heb jij het geld voor een refurbished laptop gewoon liggen. 
  • Ga je toch voor een laptop op afbetaling zonder BKR, dan betekent dit dat er geen kredietcheck is en wordt uitgevoerd. Je weet dus niet of jij kunt voldoen aan de maandelijks aangegaan betalingsverplichting. Wanneer jij zeker weet dat dit voor jou geen probleem is, dan kun je kiezen voor deze optie. Heb je twijfel, ga dan met een financieel adviseur is gesprek. Of kies simpelweg voor een andere optie dan een laptop op afbetaling. 

Het kopen van een laptop op afbetaling heeft uiteraard de nodige voordelen, de belangrijkste voor velen is natuurlijk dat jij niet ineens een flinke uitgave hoeft te doen. Wel is het zo dat wanneer jij kiest voor een laptop op afbetaling je een lening aangaat. Voor deze lening betaal je rente en vaak een flinke ook. Ook de impact op eventueel andere leningen en met name je hypotheek kan een flinke invloed hebben. Zorg daarom dat jij exact weet wat de mogelijkheden zijn en de beste optie blijft gewoon netjes sparen. zodat jij geen verdere verplichtingen hebt.