telefoon op afbetaling

Telefoon op afbetaling zonder BKR

Tijd voor een nieuwe telefoon, maar niet de financiële middelen om een flink bedrag ineens te kunnen ophoesten? Geen probleem! Kies dan voor een telefoon op afbetaling. Onze telefoon, in het bijzonder onze mobiele telefoon. Per dag zitten we gemiddeld toch zo’n 3 uur met onze ogen op dit (kleine) schermpje te Swipen, Appen en het nieuws te lezen. Kortom, we kunnen niet meer zonder! Onze telefoon is onze complete computer, waarin we alles opslaan en kunnen vinden. Oja, we kunnen er ook nog mee bellen, dat wordt soms nog wel eens vergeten. We kunnen ons daarom heel goed voorstellen, dat jij de allernieuwste smartphone in je bezit wilt hebben. Echter, met de techniek en ontwikkelingen vandaag de dag, stijgen de prijzen van mobiele telefoons ook regelmatig. Wie een splinternieuwe iPhone of Samsung wil, die mag al snel ruim 1.000 euro aftikken. Een telefoon op afbetaling is daarom een goed alternatief, zo betaal jij maandelijks een vast bedrag en kun jij direct genieten van het nieuwste toestel. Wil jij alle ins- en outs weten? Lees dan ons complete blog.

Je telefoon in termijnen betalen

Een auto in termijnen betalen, een wasmachine in termijnen betalen, een fiets in termijnen betalen. Het kan allemaal! Wil jij graag een nieuwe telefoon en wil je deze in termijnen betalen? Dat kan uiteraard ook! Je kunt immers bij verschillende partijen een telefoon op afbetaling aanschaffen. Hoe dit in z’n werk gaat, dat is als volgt. Je wilt een telefoon kopen en deze in termijnen betalen.  Eigenlijk werkt het ontzettend eenvoudig. Je gaat naar een aanbieder die deze mogelijkheid biedt en kies welk toestel jij graag zou willen. Vervolgens kies jij je maandbedrag en daarbij horende looptijd van de afbetaling van je telefoon.

Verschillende betaalmethoden voor een telefoon op afbetaling

Wanneer jij weet welke telefoon op afbetaling je daadwerkelijk wilt gaan aanschaffen, dan is het belangrijk te bepalen voor welke betaalmethode jij kiest. Als we kijken naar de verschillende betalingsmethoden bij webshops, dan zijn er verschillende manieren om een telefoon op afbetaling in termijnen te betalen. De bekendste voor een telefoon op afbetaling, dat is Spraypay, via het normale telefoonabonnement en in3. Wanneer je kiest voor in3, dan kun jij je favoriete toestel in 3 termijnen betalen. Wanneer je dus de nieuwste telefoon op afbetaling wilt aanschaffen en deze kost 1.200 euro, dan betaal jij 3 termijnen van 400 euro. Je betaalt dus in dit geval ook geen rente. Betaal jij keurig conform afgesproken regeling, dan krijg je ook geen BKR-registratie.

Een andere bekende vorm om je telefoon in termijnen te betalen, dat is spraypay. Met spraypay kun jij je favoriete telefoon op afbetaling in maximaal 36 termijnen betalen. Wel rekent spraypay een kleine rente. Daarnaast kun je ook in de winkel vragen naar de mogelijkheden om je telefoon in termijnen te betalen, let hierbij wel op de rente die je betaald, dit kan een flinke extra som geld zijn uitgesmeerd of 12,18,24 of 36 maanden.

Telefoonabonnement

De bekendste manier van een telefoon op afbetaling, dat is toch wel ons abonnement. Kies jij voor een abonnement met toestel, dan betaal je een deel voor het bellen,sms’en en data en een deel voor de aflossing van je toestel. Zo betaal jij je toestel gedurende de looptijd van je contract volledig af zonder rente. Dit wordt ook wel een toestelkrediet genoemd. Op deze manier hoef jij niet in één keer een flink bedrag voor je telefoon neer te leggen, maar betaal jij maandelijks een vast bedrag.

telefoon op afbetaling

Gratis telefoon

Een gratis telefoon, dat is een fabeltje! Je betaalt natuurlijk welke abonnement je ook kiest altijd voor je telefoon. De kosten voor de zogenaamde ‘gratis’ telefoon worden verwerkt in de kosten voor je abonnement. Daarom is het adverteren met een gratis toestel bij je abonnement verboden.

Telefoon op afbetaling zonder BKR

Wil jij een telefoon aanschaffen, maar heb jij niet de financiële middelen dit in één keer te bekostigen, dan is een telefoon op afbetaling een goede manier. Toch is het belangrijk rekening te houden met het BKR. Want wanneer jij kiest voor een telefoon op afbetaling, dan wordt dit door het BKR gezien al een lening. Wanneer het bedrag hoger is dan 250 euro, waar je natuurlijk met de aanschaf van een mobiele telefoon al snel overheen gaat, dan volgt er een BKR check. Dus wil jij geen BKR check of simpelweg geen registratie, wat we ons heel goed kunnen voorstellen. Dan kun je een telefoon op afbetaling zonder BKR aanschaffen onder de 250 euro. Wil jij toch een duurder toestel, dan zal je een deel zelf moeten betalen. Een andere manier is particulier geld lenen bij vrienden, familie of kennissen. Let hierbij wel op dat je goede en duidelijke afspraken maakt over het terugbetalen van het geleende geld.

BKR registratie bij een telefoon op afbetaling

Vanaf 1 mei 2016 is het voor iedere telecomaanbieder in Nederland verplicht te voldoende aan de regels die worden voorgedragen in de WFT (Wet op het financieel toezicht) Dit betekent concreet, dat er een extra toetsing wordt gedaan bij het afsluiten van een mobiel abonnement met toestel. Dit is om te voorkomen dat er een lening of krediet wordt aangegaan, waarvan de betalingsverplichting niet kan worden voldaan. Dit om ervoor te zorgen dat zowel consument als bedrijf geen schade oplopen. Bij een telefoon van meer dan 250 euro is het dus verplicht een inkomens- en lastentoets af te nemen. Daarnaast wordt er ook een BKR registratie gemaakt, dit is verplicht en kan niet worden voorkomen.

Wat is een BKR registratie

Wanneer jij een telefoon op afbetaling aanschaft met een waarde van meer dan 250 euro, dan wordt dit geregistreerd bij het BKR. Dit is een centraal systeem die door geldverstrekkers kan worden geraadpleegd om te kijken of iemand kan voldoen aan zijn of haar betalingsverplichting bij het aangaan van een nieuw krediet. Concreet heeft een telefoon op afbetaling dus directe gevolgen voor je maximaal op te nemen hypotheekbedrag. Doordat je een maandelijkse betalingsverplichting bent aangegeven, wordt dit bedrag (deels) in mindering gebracht op je Hypotheek. Dit kan concreet bij een afbetaling van 50 euro per maand tot wel 8.000 euro schelen op je hypotheek. Daarom is het verstandig je goed te laten informeren over de mogelijkheden.