autolening zonder BKR toetsing

Autolening zonder BKR Toetsing

Wil jij een autolening afsluiten en heb je een negatieve BKR registratie? Dan zijn er tegenwoordig gelukkig meer mogelijkheden dan je denkt. Een Negatieve BKR registratie is namelijk niet altijd een probleem, zeker voor een autolening zijn er zelfs verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kan je van een particulier lenen, deze kan geen BKR toetsing doen, maar je wilt natuurlijk niet bij bekenden aankloppen voor een autolening zonder BKR toetsing. Je wilt het gewoon zelf regelen.

Autolening zonder BKR toetsing, waar kan je terecht?

De one milion dollar question. Als je een autolening zonder BKR toetsing wilt afsluiten zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Private Lease: Optie 1 is de private lease. Bij de private lease sluit je eigenlijk niet direct een lening, je huurt als het ware de auto. Betaal je de huur niet meer? Dan zal de auto in beslag worden genomen. Door deze zekerheid zal een BKR toetsing in veel gevallen niet meer nodig zijn. Hierdoor is het ook mogelijk om een autolening af te sluiten zonder BKR toetsing.
  • Financial Lease: Optie 2 is de financial Lease. Bij een financial lease sluit je een lening af voor de auto. De auto geldt als onderpand. Je kunt de auto dan ook niet zelf verkopen wanneer je dit wilt. Pas als je de financial lease volledig hebt terugbetaald ben je economisch én juridisch eigenaar van de auto. Als de lening is voldaan mag je dus ook zelf weer beslissen wat je met de auto doet en kan je deze verkopen.
  • Autolening met BKR toetsing: Ook bij een autolening met BKR Toetsing kan men soepel omgaan met de BKR registratie. Meestal kunnen de merkgarages net weer wat extra voor je doen als je een auto koopt. Hierdoor is het toch mogelijk om een autofinanciering af te sluiten. Geld lenen zonder BKR toetsing lukt daar niet helemaal, maar er wordt soepel mee om gegaan in ieder geval. Ben je zelfstandig? Ook dan zijn er mogelijkheden ondanks de negatieve BKR registratie.

Meer mogelijkheden voor een autolening

Voor een autolening zijn er veel meer mogelijkheden dan voor een ‘regulier’ krediet. Wij raden je dan ook zeker aan om gewoon een aanvraag bij de verschillende banken en financieringsmaatschappijen in te dienen. Pas als je dit hebt gedaan zal je zien dat er verstrekkers zijn die er soepel mee om gaan. Er zijn ook een aantal vestrekkers die een risico opslag hanteren. Zij verstrekken de lening dan niet tegen het normale tarief, maar brengen een opslag in rekening.

Minnilening afsluiten als autolening

Wat in ieder geval geen goed idee is, is een minilening zonder BKR toetsing gebruiken om een auto te financieren. Dit in verband met de enorme bijkomende kosten als je een minilening afsluit. Daarnaast is het maximale leenbedrag van een minilening slechts € 1.500,00. Als het noodzakelijk is en je zeker weet dat je de lening binnen 60 dagen terug kunt betalen dan kan het helaas niet anders. Maar wij raden dit in ieder geval niet aan.