Besparen door langer met je bh te doen

Het leven is vandaag de dag al duur genoeg. Wanneer er grote dingen moeten worden aangeschaft zoals bijvoorbeeld een andere auto of een nieuwe wasmachine, kan je soms niet anders dan een lening afsluiten.

Voor bepaalde artikelen geldt dat je er alles aan doet om zoveel mogelijk geld te besparen. Wanneer het om de boodschappen gaat kiezen steeds meer mensen ervoor om in plaats van A-merken voor huismerken te kiezen.

Om elke maand meer geld over te houden zijn er verschillende manieren. De een laat wat vaker de auto staan, een ander doet boodschappen in de aanbieding. Maar ook door goed voor je spullen te zorgen kan je flink wat geld besparen.

Een nieuwe bh is niet goedkoop

De dames onder ons weten er alles van. Het is regelmatig tijd voor een andere bh. Wanneer je een nieuwe sport bh gaat kopen schrik je soms van de prijzen. Heb je een prachtige Elomi bh, dan wil je deze vanzelfsprekend zo lang mogelijk mooi houden.

Om langer met je bh te kunnen doen zijn er een aantal dingen die de levensduur van je favoriete Anita sport bh behoorlijk verlengen. Zo doe je langer met je bh, en hiermee bespaar je niet alleen geld maar ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Materialen

De levensduur van een bh hangt af van de kwaliteit. Daarnaast heeft het aantal keren dragen hier een grote invloed op en ook de manier waarop je de bh behandelt. Draag je een bh iedere dag dan zal deze een stuk sneller slijten dan wanneer je hem af en toe een paar dagen rust geeft.

Op de lange termijn is het voordeliger om een paar goede bh’s te kopen. Wanneer je een bh gekocht hebt is het belangrijk om deze eerst te wassen. Niet alleen omdat dit wel zo fris is, je ziet ook meteen wat het materiaal doet.

Dit kan je goed zien wanneer een bh van verschillende materialen is gemaakt. Zijn deze aan elkaar genaaid dan is het goed mogelijk dat bepaalde soorten materiaal veel meer krimpen dan andere. Zorg er altijd voor dat je een bh niet te warm wast.

Wel of niet in de wasmachine?

De verleiding is groot om je bh lekker in de wasmachine mee te laten draaien wanneer je toch aan het wassen bent. Toch kan je dit beter niet doen. Zeker een bh met beugels kan je beter even met de hand wassen.

Het is namelijk goed mogelijk dat de beugel tijdens het wassen uit de bh glipt. Hierdoor kan deze vast komen te zitten in de wasmachine. Dit kan zoveel schade aan het apparaat veroorzaken dat er niets anders opzit dan een nieuwe te kopen. Duur grapje!

Wil je toch je bh met beugels in de wasmachine wassen, was deze dan in een speciaal waszakje. Hierdoor worden zowel de bh als de wasmachine beschermd. Waszakjes zijn niet duur dus zeker de aanschaf waard als je wilt dat je wasmachine ook wat langer meegaat.

Was je de bh met de hand laat deze dan eerst een paar uur weken in een sopje met een mild wasmiddel. Hierdoor kan vuil en vet goed los worden gemaakt. Nog beter is het om de bh een hele nacht in dit sopje te laten staan. Het maakt niet uit als het water koud wordt.

Hierna kan je de cups van de bh en de delen die vuil zijn nog een beetje extra aandacht geven. Laat het wasmiddel nog heel even inwerken en spoel de bh dan heel goed uit. Let erop geen wasverzachter te gebruiken.