zonnepanelen kopen op afbetaling

zonnepanelen kopen op afbetaling

Zonnepanelen, de manier om te besparen op je energiekosten. Dat betekend, dat jij je investering die je doet na verloop van tijd terugverdiend. Klinkt aantrekkelijk toch? Dit is één van de redenen waarom je zou moeten kiezen voor zonnepanelen. De aanschaf van zonnepanelen kan flink in de papieren lopen, daarom is het helaas niet voor iedereen weggelegd een dusdanige investering ineens te kunnen ophoesten. Toch zijn er verschillende opties, zodat jij toch direct kunt profiteren van een vermindering op je energiekosten zonder hier ineens een flinke uitgave voor te hoeven doen. Eén van die manieren is zonepanelen kopen op afbetaling. Een andere manier is zonnepanelen leasen. In dit blog nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden wanneer jij kiest voor zonepanelen kopen op afbetaling.

Zonnepanelen zijn een investering

Niet alleen word je zelfvoorzienend met zonnepanelen, maar wek je met zonnepanelen ook nog een groene energie op, wat tevens goed is voor het milieu. Je bespaart dus zowel op je energie rekening als dat je iets goed doet voor het milieu. Toch komt er nogal een flinke investering kijken bij de aanschaf van zonnepanelen. Daarom is het voor velen een uitdaging om dit ineens te kunnen aanschaffen. Mede daardoor zijn er verschillende alternatieven, zodat jij direct kunt profiteren. Zonepanelen kopen op afbetaling is één van die manieren. Net als dat je een auto op afbetaling kunnen aanschaffen of fiets op afbetaling, kunnen we naast een wasmachine op afbetaling dus ook kiezen voor zonepanelen kopen op afbetaling.

Zonnepanelen financieren

Je kunt zonnepanelen op verschillende manieren financieren. Zo kun je kiezen voor het zelf betalen van je zonnepanelen van je gespaarde geld, ook een lening bij de bank of particulier is een mogelijkheid. Daarnaast is ook het leasen van zonnepanelen een optie, maar ook op afbetaling is een populair optie. Zonepanelen kopen op afbetaling kun je zelfs in veel gevallen zelfs meefinancieren in de hypotheek van je huis. Om je een idee te geven wat een zonnepaneel nu ongeveer kost, hebben we een gemiddelde prijs voor je uitgezocht. Bij de aanschaf van zonnepanelen moet je denken aan een prijs per paneel van circa 140 (170 Wp) tot 320 euro (315 Wp) Dit is afhankelijk van de opbrengst en het rendement van je zonnepaneel.

Zonepanelen kopen op afbetaling, het rendement

De meest gestelde vraag wanneer het gaat over het investeren of de aanschaf van zonnepanelen is toch wel, hoeveel geld bespaar je nu daadwerkelijk? Wanneer je kiest voor het ineens aanschaffen van je zonnepanelen, dan zal dit een ander terugverdienmodel zijn, dan wanneer je kiest voor zonepanelen kopen op afbetaling. Wanneer je de keuze hebt gemaakt, dan kun je de zonnepanelen aanschaffen. Wel is het belangrijk goed te kijken wat exact bij je past zodat jij het optimale rendement haalt uit je panelen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Er zijn leverancier die de prijs berekenen per jaar, waar een ander een prijs per 10 jaar rekent. Daarnaast is het belangrijk te weten hoeveel zonnepanelen je daadwerkelijk nodig hebt, maar ook hoeveel stroom jij daadwerkelijk wilt en kunt opwekken. Heb jij een koophuis, dan is het geen probleem om zonnepanelen te leggen. Bij een huurhuis zit het iets anders, neem daarvoor altijd even contact op met je verhuurder.

zonnepanelen afbetaling

Geld lenen voor zonepanelen kopen op afbetaling

Wil jij Zonepanelen kopen op afbetaling, dan kan het interessant zijn om te kijken naar een zogeheten ‘groene’ lening. Wanneer je namelijk een positieve bijdrage levert aan het milieu, dan wordt je hiervoor beloont. Wel is het belangrijk dat je aantoonbaar een bijdrage levert aan het milieu. Deze groene lening is namelijk ten opzichte van een persoonlijke lening een stuk voordeliger. De rentes liggen hierbij doorgaans een stuk lager, om mensen extra te stimuleren iets goeds te doen voor het milieu. De perfect manier om zonepanelen te kopen op afbetaling.

Zonnepanelen met je hypotheek meefinancieren

Wist jij dat je naast Zonepanelen kopen op afbetaling je ze ook kunt laten meefinancieren in je hypotheek? Dit is namelijk voordelig, aangezien je dan ook profiteert van de hypotheekrenteaftrek. Wanneer jij aangeeft, dat je een hogere hypotheek nodig hebt zonnepanelen, dan zal dit in de meeste gevallen netjes worden gehonoreerd. De maandlasten zullen hierdoor namelijk lager uitvallen door de besparing die jij realiseert op de energiekosten.

Zonepanelen kopen zonder extra kosten.

In bepaalde gevallen kun je net als dat je een verbouwing kunt financieren zonder extra kosten ook Zonepanelen kopen op afbetaling zonder extra kosten. Wat we vaak zien, is dat leverancier nieuwe klanten wil binnenhalen. Het voordeel van deze constructie van Zonepanelen kopen op afbetaling, is dat jij met je maandelijkse opbrengst door het besparen van je energiekosten de zonnepanelen kunt afbetalen. Daarnaast wordt er ook vaak gewerkt met een bonus, wanneer jij iemand anders weet te overtuigen, kun je tot enkele leuke honderden euro’s verdienen. Kortom, Zonepanelen kopen op afbetaling is dus nog helemaal niet zo’n gek idee.

Zonnepanelen op afbetaling kopen of aanschaffen?

Heb jij nog een beetje geld op de spaarrekening staan en heb je dit voorlopig niet nodig? Dan kan het interessant zijn dit te investeren in zonnepanelen. Je hoeft geen geld te lenen en hoeft dus ook geen rente te betalen. Daarnaast voorkom je dat je in tegenstelling tot leasen wordt onderworpen aan de BKR check. De spaarrentes op je spaargeld is immers dusdanig laag, dat dit bijna geen enkele invloed heeft. Wanneer jij kiest voor het investeren in zonnepanelen, dan kun je dit vergelijken met een rendement van tot wel 6%. Zonnepanelen worden doorgaans binnen een periode van 7 a 8 jaar terugverdiend en gaan zeker wel 25-30 jaar mee. Kortom, gratis energie in de daaropvolgende 20(!) jaar!

zakelijk zonnepanelen aanschaffen

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen

Wist jij dat je ook als particulier de BTW op de zonnepanelen en de installatie hiervan terug kunt vragen? Wel is het van belang dat jij je meldt als ondernemer. Daarnaast moet je dan ieder kwartaal gedurende één jaar keurig aangifte doen. Dat lijkt heel lastig, maar dat is het absoluut niet! Google en YouTube zijn hierin je grootste vriend. Je hoeft dit namelijk maar één jaar te doen, daarna ben je helemaal gevrijwaard van een aangifteplicht. Kortom, zakelijk aanschaffen van zonnepanelen kan tot wel honderden euro’s schelen!

Zonnepanelen op afbetaling en het BKR

Wanneer je kiest voor zonepanelen kopen op afbetaling, dan moet je er rekening mee houden dat je een vorm van lenen aangaat. Dit wordt volgende het BKR hetzelfde gezien als dat jij 1000 euro leent of 5000 euro leent. Kortom, je hebt gedurende een bepaalde periode een betalingsverplichting. Door een BKR check te doen, wordt er door de verstrekker gekeken of jij gedurende deze periode kunt voldoen aan je verplichting. Daarnaast krijg je ook een registratie bij het BKR. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn, maar wanneer jij een hypotheek wilt afsluiten, dan kan het raadzaam zijn eerst te wachten. Zonepanelen kopen op afbetaling, kan dus op allerlei verschillende manier. Je kunt ze meefinancieren in je hypotheek, door geld lenen van een particulier of het leasen van zonnepanelen.