Als u een negatieve BKR registratie heeft is het lastig om een financiering af te sluiten. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer mogelijkheden gekomen om geld lenen zonder BKR registratie mogelijk te maken. Een van de belangrijkste mogelijkheden is de minilening. Maar hoe zit het nu écht als het gaat om de minilening en het BKR? Wat zijn de mogelijkheden? Waar kunt u terecht? En wat kan er nu precies wel en niet bij een minilening?
Minilening en het BKR, de registratie
Dé vraag natuurlijk. Wat wordt er nu eigenlijk bij het BKR getoetst en vastgelegd bij het BKR als u een minilening aanvraagt en wat wordt er geregistreerd als u een minilening afsluit?
Allereerst het aanvragen van een minilening. Als u een minilening aanvraagt wordt er geen toetsing gedaan bij het BKR. Reden hiervan is dat de aanbieders van de minileningen niet aangesloten zijn bij het BKR. Omdat deze partijen niet zijn aangesloten bij het BKR kunnen de aanbieders van de minileningen ook geen toetsing doen bij het BKR.
En de registratie als u een lening afsluit? Die is er gelukkig ook niet. De reden hiervoor is dezelfde als bij het aanvragen. Aanbieders van minileningen hebben geen inzage in het BKR en kunnen u ook niet aanmelden bij het BKR.
Waar wordt dan wél op gelet?
Ook bij de minileningen wil men zo min mogelijk risico lopen. De bedragen die zij uitlenen willen zij natuurlijk graag teruggestort krijgen op de rekening. Maar, als ze niet kunnen toetsen bij het BKR, waar wordt dan wél naar gekeken?
Er zijn verschillende factoren waar de verstrekkers van de minileningen naar kijken. Een van de belangrijkste factoren is natuurlijk uw inkomen.
Daarnaast wordt er nog informatie opgevraagd bij ‘externe bronnen’. Hierbij kunt u denken aan Experian waarbij men kan toetsen wat de kans is dat de financiering kan worden terugbetaald.
Er zijn daarnaast nog meer bronnen, maar uiteraard wil men niet dat alles prijs gegeven wordt.