Wat kun je doen met je cryptomunten

Cryptomunten zijn een relatief nieuwe valuta. In het begin kon je alleen nog maar investeren in crypto munten. Sommige mensen hebben hier heel veel geld aan verdiend, anderen hebben juist veel geld verloren. Heb je in crypto geïnvesteerd of overweeg je om een deel van je geld in crypto te investeren? Dan is het goed om te weten wat je allemaal kunt met cryptomunten. Je ziet namelijk steeds vaker verhalen en video’s over mensen die hun huizen financieren met crypto. De waarde van crypto fluctueert een stuk meer dan de valuta die we kennen. Dus hoe kun je eigenlijk cryptomunten uitgeven en wat kun je er nog meer mee? Lees snel verder om hier meer over te weten te komen.

Crypto investeren

Een van de eerste dingen die je doet, is investeren. Het is belangrijk om je te beseffen dat je geld niet meteen miljoenen waard zal zijn. Investeer je met het doel om de investering lang vast te houden? Dan is de kans groot dat je cryptomunten in de toekomst meer waar zullen zijn en je dus een winst behaald. Er is echter geen garantie en er blijft een risico dat je je inleg kwijt raakt. Op platformen zoals Anycoindirect kun je je een cryptorekening openen en meer leren over het investeren in cryptomunten.

Uitgeven

In Amerika kun je al even met cryptomunten betalen bij bedrijven zoals Amazon, Subway, etc. Sinds kort kun je in Nederland ook steeds vaker met crypto betalen ondanks dat het nog geen wettig betaalmiddel is. Sommige bedrijven durven het nog niet aan omdat de koers erg schommelt en de toekomst nog lastig in te schatten is. Andere bedrijven, zoals Thuisbezorgd, accepteren al wel cryptomunten als betaalmiddel.

Je kunt je cryptogeld uitgeven met een betaalprogramma of app op je telefoon. Je hebt een digitale rekening die aan je digitale portemonnee of wallet is gekoppeld.

Een huis kopen

Op dit moment komt  het kopen van een huis met cryptovaluta nog niet vaak voor. Bovendien is het niet de makkelijkste manier om een huis te kopen of verkopen. Om een aanbetaling te kunnen doen voor een huis maakt de notaris gebruik van een kwaliteitsrekening bij een Nederlandse bank. Voor cryptomunten bestaat er echter nog geen kwaliteitsrekening. Hierdoor heb je een aparte escrow nodig die 1% van de koopprijs schijnt te kosten. Hierdoor is de transactie automatisch duurder dan menig notaris en het kadaster.

Daarnaast heb je te maken met overdrachtsbelasting die je aan de belastingdienst moet betalen. De belastingdienst accepteert cryptomunten. Je zult hiervoor dus in euro’s moeten betalen.

Kortom: momenteel is het vrijwel onmogelijk om cryptomunten te gebruiken om een huis te kopen, maar lijkt de toekomst hier wel mogelijkheden te bieden. Wil je wel cryptomunten blijven gebruiken? Dan kun je tot die tijd wel bij diverse bedrijven je cryptovaluta gebruiken en blijven investeren.