Hypotheek zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing kan al een hele uitdaging zijn. Maar hoe zit het nu eigenlijk met uw hypotheek. Is een hypotheek zonder BKR toetsing mogelijk? Kan je een hypotheek afsluiten als je een negatieve BKR registratie hebt? Er zijn veel mensen met vragen en gelukkig zijn er ook veel banken met mogelijkheden.
Om u hierover goede en duidelijke informatie te geven gaan wij er graag even dieper op in.

Hypotheek zonder BKR toetsing

Hier kunnen we kort over zijn. Een hypotheek bij een reguliere bank of bemiddelaar zonder BKR toetsing is absoluut niet mogelijk. Alle bemiddelaars brengen de hypotheek onder bij banken waar een BKR toetsing wordt uitgevoerd.
Een hypotheek zonder BKR toetsing kan alleen als u het geld gaat lenen van familie of bekenden. Iets wat in de praktijk niet veel voorkomt.
Deze deur zullen we helaas moeten dicht smijten, maar er is nog wel iets mogelijk!

Wanneer is een hypotheek wél mogelijk

Of een hypotheek nog wel mogelijk is om af te sluiten ondanks een negatieve registratie hangt af van een aantal factoren.
De belangrijkste factor is het verhaal achter de negatieve BKR registratie. Heeft u deze al enige tijd geleden opgelopen en is de achterstand al ingelopen? Dan is de kans groot dat het toch nog mogelijk is om een hypotheek af te sluiten. Een lening afsluiten zonder BKR toetsing is nog lastiger dan een hypotheek afsluiten zonder BKR toetsing.
Met een goed verhaal en een ingeloste achterstand zijn de mogelijkheden voor een hypotheek dus best redelijk.
Als je wilt weten wat er nog voor je mogelijk is raden wij je aan om contact op te nemen met een hypotheekadviseur.

Verklein de drempel

Als je een hypotheek wilt afsluiten en je weet dat je een negatieve BKR registratie hebt dan kan het lastig ‘voelen’ om de hypotheek aan te vragen. Je kunt het beste in gedachte houden dat ongeveer 10% van de Nederlanders een negatieve registratie heeft. Je bent zeker niet de enige. Daarnaast helpt het enorm om het gewoon direct te bespreken met de hypotheekadviseur. Hij of zij zal je direct duidelijk kunnen maken wat bij hem/haar wel of niet mogelijk is. Houdt er ook rekening mee dat er diverse ‘luie adviseurs’ zijn. Zij doen liever de makkelijke dossiers dan een hypotheekdossier waarbij men een verklaring moet opstellen voor de negatieve registratie.
Als de eerste geen mogelijkheden ziet is het belangrijk om toch nog even door te gaan. Er zijn echt meer mogelijkheden dan je denkt!