Minilening

Een minilening is de enige vorm van geld lenen zonder BKR toetsing bij een bank of kredietbemiddelaar. Een minilening is een kleine lening tussen de 100,00 Euro en 1.500 Euro. Verstrekkers kunnen deze leningen niet toetsen bij het BKR, ook een BKR registratie kan niet. Aanbieders van minileningen zijn namelijk niet aangesloten bij het BKR.

Minilening en het BKR

Minilening aanvragen

Als u heeft besloten dat geld lenen zonder BKR toetsing met een minilening voor u de beste manier is, dan wilt u natuurlijk weten hoe snel het geld op uw rekening kan worden bijgeschreven. De meeste consumenten willen het geld zo snel mogelijk op de rekening hebben bijgeschreven. Met een minilening kan dit.

Na het aanvragen van uw lening wordt uw aanvraag direct in behandeling genomen. Binnen 10 minuten kunt u veelal een reactie verwachten op uw aanvraag. Het is juist hetgeen waar de verstrekkers van minileningen bijzonder trots op zijn, het snel geld lenen.
Als u al eerder een minilening heeft gehad kan het geld binnen 10 minuten op uw rekening zijn bijgeschreven. Heeft u nog niet eerder geleend? Dan zal uw aanvraag eerst beter beoordeeld moeten worden. U zult documenten moeten aanleveren voor deze beoordelen. Dit kan echter heel snel gaan. Het systeem van de verstrekkers kan zelfs gedeeltelijk automatisch beoordelen. Het kan tot 24 uur duren voordat u uw geld op uw rekening krijgt bijgeschreven.

Minilening en het BKR

Zoals al eerder aangegeven is het BKR voor de verstrekkers van minileningen onbekend terrein. En dat is fijn, zeker als u geld lenen met BKR toetsing voor u niet mogelijk is. Een minilening zonder BKR toetsing is eigenlijk iets wat u dus automatisch doet bij een minilening aanvragen.

Geen BKR toetsing en registratie van het krediet. Een minilening wordt dus ook niet ingeschreven bij het BKR als u de lening heeft afgesloten. Het is voor andere aanbieders niet zichtbaar als u een minilening heeft afgesloten. Daarnaast kan bij een te late betaling ook het krediet niet lijden tot een (extra) negatieve BKR registratie.

Risico’s van het afsluiten van een minilening

minileningNatuurlijk is het bij het afsluiten van deze vorm van krediet niet alleen maar positief. Er zijn ook risico’s bij het afsluiten van deze vorm van geld lenen. Sterker nog, het grootste voordeel is eigenlijk ook gelijk een nadeel. Het risico van geld lenen zonder BKR toetsing is namelijk dat u eenvoudig meer leent dan u eigenlijk kunt betalen.

Het is dan ook belangrijk om goed na te gaan of u het krediet binnen de maximale 62 dagen weer volledig terug kunt betalen. Als u vooraf weet dat dit niet mogelijk is, is het onverantwoord om een lening af te sluiten. U kunt dan wellicht beter op zoek gaan naar een andere vorm van geld lenen.

Een kleine lening in België

Indien u woonachtig bent in België, dan komt u mogelijk niet in aanmerking voor één van de bovengenoemde partijen. Via deze website vergelijkt u de aanbieders van minileningen in buurland België. In België is het vrij gebruikelijk om geld te lenen tussen de 100 euro en 1500 euro en zijn er meer aanbieders actief van minileningen dan in Nederland.

Snelle minilening

In het verleden waren er veel verschillende aanbieders van de minileningen. Inmiddels is dit aantal fors verminderd. De mogelijkheden zijn dan ook helaas beperkt geworden om minileningen af te sluiten. Het geld lenen zonder BKR toetsing is daarmee ook weer een stuk moeilijker geworden. Toch is dit niet ten koste gegaan van de snelle minilening. Als u wilt kunt u nog altijd binnen 10 minuten geld lenen met een minilening. Door de automatiseringslagen die gemaakt zijn is het snel geld lenen steeds eenvoudiger geworden. U merkt daar als consument overigens niets van. Het aanvraagformulier dat u moet invullen voor de minilening ziet er misschien iets anders uit. Maar de velden die u moet vullen zijn gelijk.

Een snelle minilening is daardoor zeker niet onveiliger geworden. De werkprocessen zijn alleen verbeterd. En fors ook, zelfs als u op dit moment een nieuwe minilening aanvraagt staat het geld al binnen 24 uur op uw rekening. Het afsluiten van een regulier doorlopend krediet of een persoonlijke lening neemt nog iets meer tijd in beslag. Dit duurt ongeveer 48 tot 60 uur.

Rente bij een minilening

Geld lenen kost geld. Dit is bij geld lenen zonder BKR toetsing niet anders. Bij een minilening leent u voor een korte periode geld, tot maximaal 62 dagen. De rente die u moet gaan betalen is bij nagenoeg alle aanbieders de wettelijke maximale rente. Omdat u een relatief klein bedrag leent tot 1500 Euro is de rente per maand rond de 17 Euro op dit moment. Een relatief klein bedrag aan rente omdat u weinig leent. De echte grote kosten worden dan ook gemaakt door de andere bijkomende kosten, de kosten van de borgstelling. Deze zijn vele malen hoger. Bijvoorbeeld bij een lening van € 100,00 voor 30 dagen moet u € 28,78 betalen voor deze garantstelling als u bij Ferratum geld gaat lenen.

Minilening zonder BKR toetsing

We kunnen het niet voldoende benadrukken. Een minilening zonder BKR toetsing afsluiten is gewoon mogelijk. Sterker nog, u kunt niet anders dan een Minilening zonder BKR toetsing afsluiten. De aanbieders van minileningen zijn namelijk niet aangesloten bij het BKR. Zij kunnen dus geen toetsing en registratie doen bij het BKR zodat het BKR nooit en te nimmer een belemmering kan zijn om een lening af te sluiten.