telefoon leasen

Telefoon leasen zonder BKR

Een telefoon, eigenlijk niet meer weg te denken uit ons hedendaags leven. We doen er alles mee, bellen, mailen, foto’s maken en zoveel meer! Toch zijn de kosten voor een mobiele telefoon nogal fors en ook niet voor iedereen weggelegd. Laten we eerlijk zijn, voor de nieuwste iPhone of Samsung betalen we ruim duizend euro. Toch zijn er verschillende manier om toch de nieuwe iPhone of Samsung te kunnen showen, zonder hier een eenmalig forse uitgave voor hoeven te doen, zo kun jij een telefoon leasen. Net zoals we een e-bike leasen, auto leasen, wasmachine leasen of ook zonnepanelen leasen, kun je ook kiezen voor een telefoon leasen. Het leasen van een telefoon heeft verschillende voor- en ook nadelen. Welke dit zijn, dat vertellen we je uitgebreid in onderstaand blog.

Verschil telefoon op afbetaling of telefoon leasen

De meest bekende vorm van een telefoon op afbetaling, dat is ons regulieren abonnement. Ons telefoonabonnement bestaat uit een stukje afbetaling van het toestel en een deel wat je betaald voor het gebruik van het netwerk van je provider om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Je betaald je telefoon van in 12 of 24 termijnen af en na deze periode komen deze kosten te vervallen en is het toestel volledig jouw eigendom. Wanneer je kiest voor een telefoon leasen, dan betekend dit dat jij een vast bedrag per maand betaald.

Waarom kiezen voor een telefoon leasen

Het leasen van een telefoon, is vaak een voordeligere optie, dan wanneer jij kiest voor een telefoon op afbetaling. Dit komt omdat het toestel bij het leasen geen eigendom wordt. Daarnaast heb je bij een telefoonlease ook gedurende de volledige lease periode garantie en ben je verzekerd tegen schade en diefstal. Dit dien je anders additioneel af te sluiten, wat vak tot wel 15 – 20 euro extra kost per maand. Bij een telefoon leasen dus niet!

Hoe werkt een telefoon leasen?

Het leasen van een telefoon werkt in de basis relatief eenvoudig. Je kiest een telefoon uit in dit geval zijn er in Nederland een tweetal aanbieder, dat zijn Samsung en Swapphone.nl. Je gaat vervolgens naar het bestelformulier om het gewenste toestel te bestellen en je telefoon wordt vaak de volgende werkdag al bij je bezorgd. Bij Swapphone ontvang je zelfs je telefoon met een hoesje (wel met logo) en screenprotector. Je hoeft alleen nog maar je simkaart in het toestel te doen en je kunt beginnen! Zo makkelijk is het leasen van een telefoon dus.

iPhone leasen zonder bkr

Hoe duur is het leasen van een telefoon?

Een telefoon leasen kun je net als een e-bike leasen zo duur maken als je dit zelf wilt. Het is volledig afhankelijk van welke telefoon jij wilt leasen wat jij per maand gaat betalen. Zo kun je al een iPhone leasen vanaf € 7,95 per maand. Is je telefoon kapot, dan kun jij één keer per jaar gebruik maken van de schade en diefstal service. Je betaald voor schade €50,- en wanneer je telefoon is gestolen €150,-. Wel even goed lezen aan welke voorwaarden je dient te voldoen.

Hoelang is de looptijd van mijn leasecontract

Je bent helemaal vrij om je abonnent stop te zetten. Wel even rekeninghouden met een termijn van 3 maanden. Dat betekend dat je pas na 3 maanden je contract kunt stopzetten. Wel wordt er één maand opzegtermijn gehanteerd en wordt het contract daadwerkelijk beëindigd wanneer het toestel is geretourneerd.

Voordelen telefoon leasen

Wanneer je kiest voor het leasen van een telefoon, dan heeft dit enkele voordelen. De voordelen die een telefoon leasen met zich meebrengt zijn:

  • Gedekt tegen schade en diefstel
  • Je toestel wordt bij schade binnen 24 uur omgeruild en vervangen
  • Snel aan te vragen zonder BKR registratie
  • Je betaald maandelijks een vast bedrag

Telefoon leasen zonder BKR

Wanneer je kiest voor het leasen van een telefoon, dan betekend dit dat hij eigendom blijft van Swapphone. Wanneer hij dus geen eigendom is van jezelf, dan zal hij niet worden geregistreerd bij het BKR, dat betekend dus dat een telefoon leasen zonder BKR geen probleem is. Wel wordt en een check uitgevoerd, de zogeheten BKR check, dit om te kijken of jij kunt voldoend aan de maandelijkse betalingsverplichting gedurende de looptijd van het contract.

iPhone leasen zonder BKR

De nieuwste iPhone, dat willen we toch allemaal! Voor velen zijn de aanschaf kosten van een iPhone dusdanig, dat ze zich deze uitgave helaas niet kunnen permitteren. Toch zijn er verschillende manieren om toch de nieuwste iPhone in bezit te kunnen hebben zonder een eenmalige flinke uitgaven. De manier om dit te kunnen realiseren, dat is een telefoon leasen. In dit geval een iPhone leasen. Daarnaast kun jij ook nog eens eenvoudig een iPhone leasen zonder BKR. Het heeft dus geen invloed op de hoogte van je maximaal op te nemen hypotheek. Anders dan wanneer jij kiest voor een telefoon op afbetaling is bij een lease telefoon het toestel niet je eigendom. Bij een telefoon op afbetaling is dit wel het geval, dus ga je een lening aan.