bed leasen

Bed leasen ja of nee?

Een bed leasen. Het bed, net als de bank niet alleen een pronkstuk, maar ook een belangrijk item voor je fysieke gesteldheid. We brengen immers uren door in ons bed of op de bank, dan is het wel van belang dat je de juiste kwaliteit hebt. Een bed is vaak een dure uitgave, toch zien we dat veel mensen proberen te besparen op een bed of boxspring. Niet zo handig, aangezien we toch zeker 6 tot 8 uur per dag in ons bed liggen.

De eenmalige uitgave van een bed kan daarom dus flink in de papieren lopen. Maar er is een oplossing! Wil jij nu een bed aanschaffen, maar heb je niet de financiële middelen, dan is een bed leasen de perfecte manier! Zo kun je voor een vast bedrag per maand heerlijk uitrusten op een super luxe comfortabel bed. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn en lijkt een bed leasen jou ook wel wat? Lees dan ons hele blog.

Boxspring leasen

Een bed of boxspring leasen is de manier om toch op een relatief eenvoudige manier te kunnen slapen in het juiste bed. Niets is natuurlijk vervelender dan een slechte of mindere nachtrust. Dit heeft namelijk niet alleen invloed op je lichaam, maar ook op je geestelijke gesteldheid. Een goed bed is dus een echte must! Leasen of afbetalen van een product wordt steeds populairder, zo kun je een telefoon leasen, auto leasen, maar ook een wasmachine leasen of zelfs zonnepanelen leasen. Kortom, je kunt het bijna niet zo gek bedenken of je kunt het leasen. Waarom dan geen bed leasen? Zo kun jij voor een vast bedrag per maand de meeste luxe boxspring leasen.

Hoe kan ik een bed leasen?

Wil jij een lease bed en weet je niet zo goed hoe dit in z´n werk gaat, dan leggen we je het hier stap voor stap uit. Want tegenwoordig is een bed leasen voor iedereen een fluitje van een cent. Je favoriete boxspring leasen, dat doe je als volgt

  • Jij wilt natuurlijk zorgeloos kunnen slapen, wat je dan doet is je maakt de keuze voor je favoriete boxspring. Vind je het lastig, dan is het wellicht verstandig naar een winkel toe te gaan, je kunt dan een matras laten aanmeten die helemaal aansluit bij de vormen van jouw lichaam.
  • Heb je daadwerkelijk je bed of boxspring hebt uitgekozen, dan wordt er gekeken naar de looptijd van de overeenkomst en de hoogte van het maandelijkse bedrag.
  • Er wordt een BKR check uitgevoerd om te kijken of jij kunt voldoen aan de maandelijkse betalingsverplichting.
  • Is alles akkoord, dan wordt er een afspraak gemaakt om je bed te bezorgen en te monteren. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, dat is je bed opmaken en heerlijk genieten.

Leasen bed en het BKR

Wanneer je kiest voor het leasen van een bed, dan ga je een betalingsverplichting aan voor een langere periode, vaak 12,24 of 36 maanden. Om er zeker van te zijn dat jij aan deze betalingsverplichting kunt voldoen, wordt er door de leverancier een BKR check uitgevoerd. Dit wil zeggen dat er wordt gekeken of jij eventueel andere leningen of afbetalingen hebt lopen of deze in het verleden hebt gehad. Mocht het zo zijn dat jij in het verleden achterstanden hebt gehad, dan kan er een negatieve BKR registratie op jouw naam staan. Dit kan ervoor zorgen dat de leverancier jou verzoek tot het leasen van een bed afwijst. Dit is om niet alleen zichzelf, maar ook de consument te beschermen tegen oplopende schulden.

boxspring leasen

Hoe duur is een bed leasen?

Wanneer je kiest voor een bed leasen, dan is het helemaal verschillend hoeveel jij maandelijks kwijt bent. Dit is afhankelijk van jouw wensen, budget en mogelijkheden. Een bed leasen is vaak voor een periode van 5 jaar, dit omdat de kosten van een bed of boxspring vaak aanzienlijk hoog zijn. Daarnaast gaat een goed bed immers ook zeker 5 tot 7 jaar mee, dus is het niet nodig je bed binnen 2 jaar volledig te hebben afbetaalt.

In dit voorbeeld gaan we uit van een boxspring 1.500 euro, je zult dat gedurende de looptijd van 60 maanden (5 jaar) +/- 29,95 betalen. Wil jij een duurdere boxspring of kortere looptijd, dan zal de prijs van je lease bed uiteraard omhooggaan. Je kunt dus helemaal zelf bepalen afhankelijk van jouw keuze wat je maandelijkse kosten zijn voor het leasen van een bed.

Bed leasen of bed op afbetaling

Je wilt graag een nieuw bed, maar hebt niet de mogelijkheid dit ineens te kunnen bekostigen. Dan zijn er twee manieren. Je kunt een bed leasen, maar ook een bed op afbetaling aanschaffen. De verschillende lijken minimaal, toch is er één enorm verschil en dat is het eigendom van het bed. Kortom, twijfel jij tussen een lease bed of bed op afbetaling? Dan hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet:

Bed leasen

Wanneer je kiest voor een bed leasen, dan betaal je hiervoor een vast bedrag per maand. Het nadeel van een lease bed, is dat het bed eigendom blijft van de leasemaatschappij. Je betaalt dus maandelijks een flink bedrag gedurende de looptijd vaan aantal jaar, maar het bed wordt nooit jouw eigendom. Je kunt het zien als het huren van een bed. Een bed leasen, kun je dus in principe zien als het gebruiken tegen een vergoeding. Vaak zien we, dat er na de leaseperiode een mogelijkheid is het bed toch over te nemen. Dit kan vaak in tegenstelling tot de waarde op dat moment voor een flink hoger bedrag. Je kunt er dus beter voor kiezen een bed aan te schaffen op afbetaling. In tegenstelling tot een bed leasen, is een bed of afbetaling wel jouw eigendom. Kortom, een lease bed is nooit jouw eigendom een bed op afbetaling wel!

Bed op afbetaling

Een bed aanschaffen op afbetaling werkt eigenlijk heel erg simpel. Wanneer je een bed aanschaft op afbetaling met een waarde tot 5.000 euro, dan kun je dit eenvoudig in minimaal 12 tot maximaal 36 termijnen betalen met SprayPay. Zo zie jij direct wat jij maandelijks kwijt bent voor het afbetalen van je bed of boxspring. Er worden vervolgens wat checks uitgevoerd om te kijken of je kunt voldoen aan de betalingsverplichting en bij akkoord kun jij een aflever dag kiezen voor je bed.