laptop op afbetaling

Laptop leasen zonder BKR

Heb je een nieuwe baan, begin je met studeren of ben je gewoon toe aan een nieuwe laptop? Dan is het tijd om je zoektocht te starten. Hoeveel geheugen heb je nodig, hoelang moet de batterijduur zijn, hoe groot is het scherm van je laptop. Zo maar een aantal vragen die bij de zoektocht van een laptop van belang zijn. Laptops zijn er in allerlei soorten en maten, het enige wat we weten, is dat de prijs van een laptop vaak nogal duur is. Een mogelijkheid die je hebt is een laptop leasen. Nu snappen we dat je direct denkt aan het welbekende BKR, maar een laptop leasen zonder BKR, dat is ook een optie. Hoe, dat vertellen we je in onderstaande blog.

Lease laptop

De kosten van een nieuwe en zelfs refurbished laptop kunnen flink in de papieren lopen. Niet iedereen heeft de financiële middelen om dit flinke bedrag in één keer te kunnen ophoesten. Heb jij toch een nieuwe laptop nodig, dan is een lease laptop een oplossing. Zo lease jij je laptop voor een vast bedrag per maand en kun je direct beschikken over de nieuwste laptop. Laptop leasen zonder BKR? Dan is een laptop op afbetaling of een laptop in termijnen betalen een optie. Hoe dit werkt vertellen we je verderop in dit artikel.

Lease laptop zonder BKR

Net als onze telefoon, is ook onze laptop in het dagelijks leven niet meer weg te denken. Waar het voor een telefoon heel normaal is dat we een telefoon in termijnen betalen of een telefoon leasen, is dit voor een laptop exact hetzelfde. De bekende manieren van leasen, dat is natuurlijk de auto lease, maar tegenwoordig is overal een leaseconstructie voor mogelijk, zo kun je een wasmachine leasen, maar wat dacht je van zonnepanelen leasen. Zo heb jij direct de lusten en gespreid de lasten. Dit geldt ook voor een lease laptop. Zo kun jij direct beschikken over de nieuwste laptop en betaal je de in maandelijkse termijnen af.

Snel geld lenen zonder BKR

Wil jij een laptop leasen zonder BKR, dan is het afsluiten van een minilening één van de mogelijkheden. Een minilening is vaak af te sluiten tot een bedrag van 2.500 euro. Wordt je laptop duurder dan dit bedrag, dan zal je moeten kijken naar een persoonlijke lening. Bij een minilening wordt er niet gekeken naar een BKR-registratie, het enige wat je nodig hebt is een persoonlijke garantsteller. Dat betekent, dat wanneer jij niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen het bedrag kan worden verhaald op deze persoon. Een garantsteller kan een familielid, kennis of vriend zijn. Dit is een alternatief voor het leasen van een laptop zonder BKR.

Laptop in termijn betalen zonder BKR

Een ander alternatief op een laptop leasen zonder BKR is een laptop in termijn betalen. Superhandig toch, je kunt een nieuwe laptop op afbetaling aanschaffen en dat zonder BKR. Toch is het verstandiger om gewoon te sparen voor een nieuwe laptop, zo hoef je geen geld te lenen en is de laptop direct jouw eigendom zonder verdere financiële verplichtingen. Heb je toch snel een laptop nodig en niet het geld, dan is geld lenen een uitweg. Wil je dit zonder BKR, dan kun je kiezen voor particulier geld lenen, van bijvoorbeeld vrienden, familie of een kennis. Maak hierbij wel duidelijke afspraken om discussies te voorkomen. Blijf altijd met elkaar communiceren ook wanneer je even een mindere periode hebt en wellicht niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen. Spreek ook duidelijk af welk bedrag je per maand gaat terugbetalen en wat de looptijd is van jullie afspraak.

laptop leasen

Nadeel van een laptop leasen zonder BKR

Wanneer je kiest voor een laptop leasen zonder BKR, houd er dan rekening mee dat het bedrag dat je maandelijks betaalt flink kan oplopen en in tegenstelling tot de aanschaf van een laptop flink hoger uitvalt. Tuurlijk is het een voordeel dat je niet ineens een flink bedrag hoeft op te hoesten, maar daar tegenover staat wel vaak een flinke rente.

Wanneer je een lening wilt afsluiten, dan zal een kredietverstrekker altijd een BKR-toetsing doen. Dan wordt het BKR-register geraadpleegd om te kijken of jij betalingsachterstanden hebt of in het verleden hebt gehad. Aan de hand van deze informatie kan de geldverstrekker besluiten je aanvraag af te keuren.

Een BKR-registratie is voor zowel de consument als kredietverstrekker een bescherming zodat er geen financiële problemen ontstaan.

Waar kan ik een laptop leasen zonder BKR

Wanneer je toch kiest voor een laptop leasen zonder BKR, zijn er verschillende mogelijkheden. Het leasen zal een lastig verhaal worden. Wanneer we kijken naar de gerenommeerde bedrijven, dan zullen deze allemaal de verplichte BKR-check uitvoeren. Toch kunnen we ons heel goed voorstellen, dat wanneer jij aan de vooravond staat van bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek, dat je niet zit te wachten op een geregistreerde maandelijkse betalingsverplichting. Dit heeft immers invloed op je maximaal op te nemen bedrag. Het verschil zal niet enorm zijn, maar kan het groot genoeg zijn om je droomhuis niet te kunnen financieren.

Een minilening biedt dat uitkomst, wel gaat dit vaak gepaard met flinke extra kosten in de vorm van rente, maar je kunt een bedrag tot vaak wel 2500 euro lenen zonder BKR-toetsing. De kosten van een nieuwe laptop zijn vaak niet hoger dan 1000 euro, dus zal een minilening van 1000 euro of 1500 euro volstaan. Heb je toch meer nodig, dan is 2000 euro lenen ook een mogelijkheid.

Houd er bij een minilening wel rekening mee dat de aflossingstermijn ook relatief kort is. Vaak dient deze lening binnen een periode van 1-6 maanden te worden terugbetaald.

lease laptop

Conclusie

Wil jij een laptop leasen zonder BKR, dan is het natuurlijk het verstandigst eerst te sparen. Zo heb je geen maandelijkse verplichting en weet je direct waar je aan toe bent. Kan het echt niet anders en heb je direct een (nieuwe) laptop nodig en wil je niet leasen zonder BKR, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Denk goed na voordat je een lening gaat afsluiten, geld lenen kost geld. Dat betekent dat je vaak een flink extra bedrag moet ophoesten gedurende de looptijd van de lening in de vorm van rente. Het kan dus verstandig zijn te kijken naar andere opties zoals geld lenen van vrienden of familie. Dit scheelt je een hoop rente.
  • Heb jij wel echt een nieuwe laptop nodig? Refurbished is tegenwoordig helemaal hot! Dit scheelt vaak een hoop geld en op deze manier heb jij misschien wel helemaal geen lening nodig. Zo kun jij de laptop in één keer aanschaffen en hoef jij niet na te denken over een laptop leasen zonder BKR.
  • Ga je voor een laptop leasen zonder BKR, dan betekent dit dat er geen BKR-toets is uitgevoerd. Het is dus niet bekent of jij in staat bent deze lening terug te betalen. Wanneer je toch voor deze optie kiest en een laptop gaat leasen zonder BKR, zorg dan dat jij exact weet hoe jij er financieel voorstaat en zeker weet dat je aan je betalingsverplichting kunt voldoen. Raadpleeg bij twijfels altijd een financieel adviseur of laat het leasen van een laptop zonder BKR toch aan je voorbijgaan.

Het leasen van een laptop heeft natuurlijk het voordeel dat je niet ineens een flink bedrag hoeft te betalen, maar houd er wel rekening mee dat het afsluiten van een lening flink geld kan kosten. Daarnaast kan het ook impact hebben op eventueel nieuwe af te sluiten leningen waaronder een hypotheek.