wasmachine op afbetaling

Wasmachine op afbetaling

De wasmachine, we kunnen tegenwoordig natuurlijk niet meer zonder! Hoe fijn is het, dat wanneer je kinderen buiten hebben gespeeld en je zo de vuile kleren in de wasmachine kunt stoppen en je kleren binnen afzienbare tijd weer zo goed als nieuw zijn? Maar wat nu als je wasmachine kapot gaat? Heb jij dan wel geld om een nieuwe te kopen? Voor velen in ons land is het helaas nog altijd een hard gelach. Er zijn nog teveel mensen die een beroep moeten doen op bijvoorbeeld de voedselbank, kledingbank en aan moeten kloppen bij de gemeente.

De kosten voor een nieuwe wasmachine kunnen al snel oplopen tot enkele honderden euro’s. Wat nu als je dit geld niet direct beschikbaar hebt, welke mogelijkheden zijn er dan allemaal? Maak je geen zorgen! Er zijn tal van mogelijkheden voor het aanschaffen van een wasmachine op afbetaling. Je wasmachine is dan meteen in je bezit alleen betaal je deze in termijnen. Hoe dit precies in z’n werk gaat en wat de voor- en nadelen hiervan zijn, dat lees je hier.

Wasmachine in termijnen betalen

Ben jij toe aan een nieuwe wasmachine, maar heb je simpelweg op dit moment niet de financiële middelen hiervoor? Dan is het aanschaffen van een wasmachine op afbetaling de perfecte oplossing. Jij kunt dan je wasmachine in termijnen betalen en er direct gebruik van maken. Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer jij constant met je vieze was naar je ouders, schoonouders, vrienden of de buren moet. Daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Omdat de wasmachine een kostbaar apparaat is en deze vaak op de meest ongelukkige momenten stuk gaat, is het voor velen een uitkomst om een wasmachine in termijn te kunnen betalen. Door een wasmachine op afbetaling aan te schaffen, profiteer jij direct van de lusten en heb jij later pas de lasten.

Hoe werkt het betalen in termijnen van een wasmachine?

Heb jij inmiddels jouw favoriete Samsung, Bosch of Miele wasmachine gezien en wil je deze graag in termijnen betalen, dat kan! In principe werkt de aanschaf van een wasmachine op afbetaling relatief eenvoudig. Je bepaald zelf hoeveel jij per maand wilt betalen en wat de looptijd is van deze afbetaling. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de hoogte van de aangeschafte wasmachine.

Stel je voor je hebt een prachtige Bosch wasmachine gezien en deze wil je graag gepsreid betalen. Dan leggen we je hieruit hoe dit in z’n werk gaat. De kosten voor deze wasmachine zijn 500,- en je wilt de wasmachine binnen een termijn van 6 maanden afbetalen. Uiteraard is dit niet geheel kosteloos, want de winkel rekent een vergoeding (rente percentage) over het volledige bedrag. In dit geval is dit 9,9%. De kosten voor je wasmachine zijn dan;

Totale bedrag wasmachine : 500,-

Aantal termijnen : 6 maanden

Rente :  9,9% (per jaar)

Termijnbedrag p/m : 86,-

Totaal te betalen bedrag : 513,21

Zoals je ziet betaal jij ten opzichte van de betaling van je wasmachine in één keer een bedrag van 13,21 extra voor je wasmachine op afbetaling.

Wasmachine gespreid betalen zonder BKR

Wanneer jij kiest voor een wasmachine op afbetaling, dan ga je in principe een lening aan. Alle leningen die in Nederland worden aangegaan boven een bedrag van 250,- dienen te worden geregistreerd bij het BKR(lees hier alles over een BKR registratie). Op deze manier weet de verkopende partij zeker dat jij aan je maandelijkse betalingsverplichting kunt voldoen. Tevens is het ook een bescherming voor de consument zelf, dat wanneer deze kiest voor een wasmachine op afbetaling ze zichzelf niet in een financieel lastige situatie werken. Zijn er dan mogelijkheden om een wasmachine gespreid te betalen zonder BKR? Ja die zijn er zeker! Er zijn verschillende aanbieders die geen dergelijke BKR check uitvoeren. Echter is het wel zo, dat het dan volledig je eigen verantwoordelijkheid is of jij wel kunt voldoen aan het te betalen maandelijkse bedrag.

wasmachine gespreid betalen

Nadelen wasmachine op afbetaling

Kies je voor een wasmachine op afbetaling, dan wordt er door de verkopende partij vaak een enorme rente gerekend. Wanneer je kijkt naar bovenstaande voorbeeld, wordt er gerekend met een jaarlijkse rent van bijna 10%! Wanneer je kiest voor het gespreid betalen van je wasmachine in 6 termijnen, dan valt het bedrag relatief laag uit, maar kies jij voor een duurdere wasmachine en langere afbetalingstermijn, dan kan dit zo enkele tientallen tot honderden euro’s schelen op het totaalbedrag.

Alternatieven wasmachine gespreid betalen

Als jij een nieuwe wasmachine nodig hebt en deze niet in één keer kunt betalen, dan zijn er meerdere opties. Wanneer jij een wasmachine gespreid wilt betalen zonder BKR, dan zijn er bedrijven waar je mee in zee kunt gaan, maar wat dacht je van familie of vrienden? Wanneer jij kiest voor een wasmachine op afbetaling bij een bedrijf zonder BKR check, dan rekent deze vaak een veel hogere prijs (in het kader van een stukje risico). Een goed alternatief kan dan zijn om vrienden of familie te vragen om geld te kunnen lenen.

Particulier geld lenen heeft voordelen, maar ook zeker nadelen. Zorg dus altijd dat je duidelijke afspraken maakt over de hoogte van het bedrag en de terugbetalingstermijn. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat 500 euro lenen of 1000 euro lenen van vrienden of familie een flinke drempel kan zijn. Welke andere optie je dan hebt, dat lees je hieronder!

wasmachine leasen

Wasmachine leasen

Je bent opzoek naar een nieuwe wasmachine en je beschikt niet direct over de financiële middelen om deze wasmachine in één te kunnen betalen. Een oplossing hiervoor is een wasmachine op afbetaling. Het nadeel aan het kopen van een wasmachine op afbetaling is dat je vaak torenhoge rente’s betaald. Deze rentes kunnen oplopen tot wel 15%! Daarom is het kopen van een wasmachine op afbetaling niet de meest voor de hand liggende optie. Gelukkig is er een alternatief! Zo kun je een abonnement nemen op een wasmachine, dit betekend dat je enkele een gebruiksvergoeding betaald. Wist jij dat je al een nieuwe Bosch, Samsung of Miele wasmachine kunt gebruiken vanaf 14,95 per maand?

Voordelen wasmachine leasen

Het voordeel van het leasen van een wasmachine, is dat je alleen betaald voor het gebruik hiervan. Dat betekend dat de leasemaatschappij in dit geval eigenaar blijft van de wasmachine. Dit is bij het gespreid betalen van een wasmachine niet het geval. Je kunt het vergelijken met een auto leasen of e-bike leasen, wel de lusten, niet de lasten.