Ga voor de goedkopere vloer optie

Een betonnen gietvloer kan jou veel geld besparen. Kies je voor de goedkopere optie, dan kun je gaan voor een vloer die goedkoper is om te plaatsen en te onderhouden. Een betonnen gietvloer is daar een voorbeeld van. Deze optie bespaart je op de lange termijn veel tijd en geld. Een epoxy gecoate betonvloer biedt vele voordelen zoals snelle plaatsing en elke gietvloer kan in op maat worden gemaakt. Dit is inclusief elke kleur die je maar kan bedenken. Lees verder om meer te leren over gietvloeren. 

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een soort betonlook vloer die wordt gemaakt door beton in vormen of mallen te storten en te laten drogen. Het doel van het gebruik van deze methode is om een effen oppervlak te creëren dat beloopbaar is. Het duurt ongeveer 15-30 dagen voordat het beton droog is. Na het drogen worden de mallen verwijderd en is de vloer klaar voor gebruik. 

Gietvloeren worden vaak gebruikt in industriële omgevingen waar er geen tapijten of andere zachte oppervlakken zijn, omdat ze een hard oppervlak bieden waardoor het gemakkelijk is om gemorst materiaal en vuil op te ruimen. Tegenwoordig worden dit soort vloeren ook vaak gebruikt in nieuwbouw woningen. 

Typische gietvloer kosten

Er zijn veel verschillende soorten gietvloermaterialen die gebruikt kunnen worden voor een gietvloer. Het type gietvloermateriaal dat wordt gekozen, heeft een grote invloed op de kosten om deze te plaatsen. De kosten voor het installeren van een gegoten betonnen vloer kunnen variëren van € 5 per vierkante meter tot meer dan € 25 per vierkante meter. Dat is een aanzienlijk prijsverschil, maar er zijn manieren om geld te besparen op installatiekosten om de totale kosten betaalbaarder te maken. Denk bijvoorbeeld aan het inkopen bij een vloerenspecialist of kies voor houten mallen in plaats van metaal. Maak in ieder geval altijd eerst een project planning met een aannemer om er zeker van dat de kosten binnen budget blijven. 

Ideeën die de look bepalen

Een nieuwbouwwoning wordt beschouwd als een blanco canvas. Haal er het beste uit met deze suggesties voor het ontwerpen van de giet- of nieuwbouwvloeren.

Interieurblogs en tijdschriften zijn een geweldige bron voor iedereen die gepassioneerd is door interieurontwerp. Ze zijn de thuisbasis van enkele van de beste ontwerpers, architecten en stylisten ter wereld, wat betekent dat je uiteindelijk een aantal nieuwe trucs zult leren die je woning er ongetwijfeld nog beter uit zullen laten zien dan voorheen.

Neem contact op met verschillende experts op het gebied van vloeren en interieur. Zij kunnen jou precies vertellen wat de trends zijn en welke fouten je niet zou moeten maken. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je bezig bent of als je iemand voor de klus in hebt gehuurd. 

Gietvloeren hebben ook een uniek aspect, namelijk de mogelijkheid om te kiezen uit een enorme hoeveelheid vormen en kleuren. Je kunt de gietvloer in elke kleur krijgen die er bestaat. Je kan zelfs de vloer zelfs laten lijken alsof er tegels zijn gelegd.