Waarom kun je kiezen voor behang in plaats van verf op je muren?

Huizen zijn woonruimtes die je helpen te ontspannen en te relaxen vanwege de sfeer die het heeft gecreëerd. Een dergelijke sfeer wordt vooral bepaald door de muurkleur of het ontwerp dat je voor je huis kiest. Of je nu behang of verf voor je huis moet kiezen, kan een verwarrende vraag zijn, omdat de voor- en nadelen ervan opwegen tegen elkaar. Zorg daarom dat je een duidelijk begrip hebt van de plus- en minpunten van het gebruik van achtergronden thuis voordat je een beslissing neemt, samen met andere factoren zoals kosten, veelzijdigheid, toepassing, installatie, enz. en hier zijn een paar belangrijke voordelen om je te helpen beslissen voor bijvoorbeeld renovliesbehang in plaats van verf op de muren in je woning.

Meer opties

Of het nu gaat om de ontwerpen, patronen, texturen en tinten, behangen bieden je meerdere opties om uit te kiezen. Met technologische vooruitgang, zoals digitaal printen, kun je op maat gemaakte ontwerpen hebben die goed bij je huis passen. Creëer je eigen ontwerp of kies uit de verscheidenheid aan opties om thuis een verbluffende sfeer te creëren met trendy behang. Met behang is het mogelijk om je interieur in te richten naar aanleiding van je eigen stijl, wat eigenlijk niet het geval is met behulp van verf. Hierbij heb je simpelweg veel minder opties, wat ook het geval is als je kiest voor beton cire

Duurzaamheid

De muren van je huis kunnen de totale sfeer bepalen, zo’n grote invloed heeft het op je interieur. Het gebruik van behangpapier, een duurzamere optie dan verf, is gunstig omdat het tot 10 jaar meegaat als het goed wordt onderhouden. Het kan gemakkelijk worden onderhouden door voorzichtig te wassen en schoon te maken zonder het te beschadigen. Zorg ervoor dat je behang van goede kwaliteit kiest en niet het goedkope om maximaal te genieten van het voordeel van duurzaamheid. Door wat meer te betalen, zul je normaliter nog langer kunnen genieten van het behang op de muur.

Visuele aantrekkingskracht

In vergelijking met schilderen is behang een perfecte keuze als je visueel aantrekkelijke maar toch anders uitziende muren wilt aanbrengen. Ze zijn beter in het toevoegen van diepte, warmte en stijl die monotone verven moeilijk kunnen creëren. De visuele aantrekkingskracht van behang is dan ook een van de belangrijkste redenen voor mensen om hiervoor te kiezen in plaats van het verven van de muren. Natuurlijk kan een geverfde wand er ook mooi uitzien, maar je hebt hierbij simpelweg minder opties. 

Dekt defecten

Behangpapier is ideaal voor het afdekken van delen van de muur met defecten of beschadigingen. Het afdekken van deze gebreken is een ideale en meest economische manier om te verbergen zonder de hele muur te pleisteren of te schilderen. Ook het stucen van de muur zal normaliter meer geld kosten dan het plaatsen van behang op de wanden die beschadigd zijn geraakt om wat voor reden dan ook. Overigens kan het soms wel nodig zijn om deze beschadigingen te repareren voordat je de muur behangt.