Vijf tips voor het financieren van een occasion

Wil je graag een nieuwe auto kopen omdat je huidige vierwieler toe is aan vervanging? Je kunt er dan voor kiezen om een tweedehandsauto aan te schaffen. Heb je op het moment niet de financiën om deze aankoop te kunnen doen? Het is dan mogelijk om gebruik te maken van een private lease occasion. Je leaset in dit geval dus een tweedehandsauto. Wil je toch liever de wagen op je eigen naam hebben staan? Gebruik dan de onderstaande tips om de occasion te financieren! 

Kies voor een korte termijn

Hoewel je bij een kortere looptijd per maand meer moet betalen, bespaar je op de lange termijn geld. Als je de lening sneller aflost, betaal je in de loop van de tijd minder rente. Het is verleidelijk om betalingen voor vijf jaar of langer uit te stellen, maar dit kost je veel, veel meer naarmate je rente stijgt. Bovendien kan het zijn dat je een auto krijgt die de prijs niet waard is tegen de tijd dat je hem afbetaalt.

Betaal andere vergoedingen contant

Andere vergoedingen kunnen van alles zijn, van dealerkosten tot documentatiekosten, en er is altijd omzetbelasting waar je op moet letten bij het kopen van een voertuig. Al deze vergoedingen en belastingen moeten contant worden betaald in plaats van in je lening te worden opgenomen. Dealers zijn meestal meer dan blij om deze kosten aan je lening toe te voegen, maar dit zal het bedrag dat je verschuldigd bent alleen maar verhogen. Op de lange termijn moet je mogelijk extra rente betalen over het bedrag dat je hebt toegevoegd.

Let op de timing

De rentetarieven op autoleningen zullen fluctueren als gevolg van de economische omstandigheden. Onderzoek, voordat je op zoek gaat naar een lening, wanneer de rentetarieven doorgaans het laagst zijn voor het bedrijf waarvan je wilt lenen. Ontvang ook offertes van verschillende tijden van het jaar. Als dealers niet zoveel auto’s verkopen als ze willen, is de kans groter dat ze je een betere deal geven over de rentetarieven. 

Leg geld opzij

Een van de beste tips voor iedereen die een voertuig koopt, is dat je ten minste 20 procent van de totale prijs als aanbetaling moet doen. Wanneer je meer geld neerlegt, wordt dit van je initiële lening afgeschreven. Dit zal niet alleen de betalingen verlagen, maar het kan ook de rente beïnvloeden. Door te sparen en 20 procent of meer af te lossen, bespaar je op de lange termijn veel geld. Dit is echt een aanrader!

Ontvang zoveel mogelijk offertes

Voordat je je bij één dealer of bedrijf vestigt bij het kopen van een occasion, moet je offertes krijgen van iedereen die je een lening wil en kan geven. Winkelen voor een kredietverstrekker zou moeten zijn als winkelen voor elke andere grote aankoop in je leven. Je moet het bedrag vergelijken dat ze bereid zijn te lenen, hoe lang de looptijd is en welke rente ze aanbieden om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt voordat je een contract ondertekent.