geld lenen als student

3 tips om geld te lenen als student

Als student heb je vaak niet veel geld om gedurende je studietijd rond te komen. Daarom is het goed te weten op welke manieren je aan geld kunt komen. Wij hebben de beste tips om als student geld te lenen voor je op rij gezet. Waarbij het natuurlijk ook goed is om te weten dat geld dat je leent uiteindelijk wel terugbetaald moet worden. Daar moet je dus rekening mee houden.

Tip 1. Een studievoorschot aanvragen

Met de invoering van de studiefinanciering kun je als student tegen een relatief goede en voordelige regeling geld lenen. Maar in tegenstelling tot de studiebeurs dien je dit geld wel terug te betalen. Hoe minder je dus hoeft te lenen hoe lager het bedrag dat je uiteindelijk terug moet betalen is. Ook al zijn de voordelen relatief gunstig. 

Daarbij krijg je het geld van een studiefinanciering niet in een keer. Dit krijg je net als bij een dienstverband maandelijks op je rekening gestort.  Juist omdat het geld dat je krijgt ook weer terug moet worden betaald is het goed om de kosten op orde te houden. Maak bijvoorbeeld potjes voor uitgaven en probeer waar mogelijk geld te verdienen. Zodat je niet altijd hoeft te lenen.

Tip 2. Een kleine minilening aanvragen

Je bent waarschijnlijk heel creatief en vindingrijk geworden. Het studentenleven is vaak geen vetpot. Toch kan het voorkomen dat je er graag eens wat extra geld bij zou willen. Dan is het goed om te weten dat er kleine (mini) leningen bestaan. Met deze leningen kun je tijdelijk geld lenen als je hier behoefte aan hebt. Maar de voorwaarden van deze leenvorm zijn vaak niet geheel risicoloos en geld lenen kost geld.

Tip: je kunt ook via deze website een creditcard aanvragen als je even krap zit. Zo hoef je geen lening af te sluiten. Geld lenen kost geld, dus dat bespaar je met een creditcard.

Tip 3. Lenen bij ouders en vrienden

Natuurlijk is geld van je ouders lenen een van de mogelijkheden die je hebt. Het komt vaak voor dat ouders voor een maandelijkse bijdrage komen. Is het niet voldoende of kun je er niet van rondkomen? Dan is het altijd goed om dit te bespreken. 

Ook als je geen geld van je ouders krijgt en tijdelijk geld tekort komt is het goed om dit te bespreken. Soms kunnen ouders door hun financiële situatie bijstaan.