lenen ondanks bkr

Geld lenen is tegenwoordig al niet eenvoudig. Laat staan geld lenen zonder BKR toetsing. Geld lenen ondanks BKR registratie is één van de lastigste manieren. Toch zijn er gelukkig mogelijkheden om een lening af te sluiten ondanks een negatieve BKR registratie. Lenen ondanks BKR is dus mogelijk. Jammer genoeg alleen nog altijd niet heel voordelig, maar het kan.

Lenen ondanks BKR? De 3 mogelijkheden

Optie 1:

De eerste mogelijkheid om lenen ondanks bkr mogelijk te maken is de enige manier waarbij u niet afhankelijk bent van vrienden of kennissen. Dat is geld lenen in de vorm van een minilening. Een minilening is een kleine lening tot een maximaal bedrag van € 1500,00. De verstrekkers van de minileningen kunnen geen toetsing en registratie doen. Lenen ondanks BKR met een minilening is dus prima mogelijk.
Naast dit grote voordeel heeft de minilening ook een nadeel. De maximale looptijd van de lening is namelijk niet meer dan 62 dagen. U moet er wel voor zorgen dat u uw lening binnen deze termijn dan ook weer terug kunt betalen.
lenen ondanks BKR

Optie 2:

Er is nog een andere optie voor het lenen ondanks BKR. Lenen ondanks BKR is goed mogelijk als u vrienden of kennissen heeft waarbij u geld kunt lenen. Dit heeft verschillende voordelen. De rente is vaak laag, of u hoeft niet eens rente te betalen. Daarnaast is het vaak niet nodig om het snel terug te betalen. Als u eerlijk bent over de termijn van terugbetalen kunt u het vaak enige tijd laten rusten. U krijgt dan de tijd om uw financiële zaken weer op orde te maken.
Daar ligt ook gelijk de sleutel van het goed houden van de relatie. Als u geld leent bij vrienden, bekenden of familie is het belangrijk om duidelijk te zijn over de termijn waarin u het terug kunt betalen. Als u zich hier niet aan houdt kan de relatie onder druk komen te staan. Veel mensen kennen de slogan nog “drank maakt meer kapot dan je lief is”. Met een lening is dit helaas niet anders. Zorg er altijd voor dat u uw verplichtingen na kunt komen.

Optie 3:

Een langer traject, maar wellicht nog wel een mogelijkheid is het geld lenen bij de Kredietbank Nederland. Geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten is hier niet mogelijk. Lenen ondanks BKR wel. De kredietbank Nederland verstrekt leningen vanuit een meer sociaal oogpunt. Er wordt wel een toetsing gedaan bij het BKR. Hier wordt uiteraard ook naar gekeken. Maar als u een negatieve BKR registratie heeft wordt hier verder niet veel mee gedaan. De Kredietbank Nederland kijkt namelijk ook verder. Zij gaan na wat de mogelijkheden zijn en gaan met u samen een plan opstellen om uit de problemen te blijven. De dienstverlening van de Kredietbank Nederland is dan ook veel breder.

Risico’s van lenen ondanks BKR

We begrijpen dat u het geld hard nodig kunt hebben als u een negatieve BKR registratie heeft. Toch is lenen ondanks BKR niet zonder risico. Dat is in ieder geval zoals de banken en de Autoriteit Financiële Markten erover denken. U heeft ooit een negatieve BKR registratie opgelopen. De instanties zijn dan wat meer terughoudend omdat zij zeker willen weten dat de financiële situatie weer onder controle is. Een nieuwe lening moet er niet voor zorgen dat u verder in de financiële problemen gaat komen.