Goedkope minilening

Goedkope minilening

Een goedkope minilening afsluiten? Daar kunnen we kort over zijn. Een goedkope minilening is een utopie. Bij een minilening heeft u naast de rente ook nog kosten voor de borgstelling. Voor deze borgstelling worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten kunnen fors oplopen.

De rente op de minileningen zijn in 2020 wel verlaagd, dit onder invloed van de coronacrisis. De kosten bij een minilening bestaan helaas niet alleen uit rentekosten. Het zijn de bijkomende kosten die een minilening een dure vorm van geld lenen is geworden. Wel is de minilening een uitstekende vorm van snel geld lenen.
Een minilening is de enige vorm waarbij geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing nog mogelijk is.

Goedkope minilening niet mogelijk, waarom toch afsluiten

Als een goedkope minilening afsluiten niet mogelijk is, waarom sluiten veel mensen dan nog een minilening af? Dat is een terechte vraag.
De reden waarom veel mensen toch minilening sluiten is het grote gemak bij de minilening. Daarnaast kan een minilening ook gewoon de laatste optie zijn. Geld lenen met een negatieve BKR registratie is nagenoeg onmogelijk gemaakt. Een minilening is hiervoor de enige mogelijkheid. Dat is natuurlijk gelijk een verklaring waarom de minilening nog altijd populair is en ook zal blijven.

Gaat de minilening goedkoper worden?

De kans dat de minilening op korte termijn goedkoper gaat worden is heel klein. De reden hiervoor is onder andere de beperkte concurrentie.
In het verleden waren er verschillende aanbieders van minileningen in Nederland. Cashbob, voorschotje.nl, betaaldag.nl en nog vele anderen.
Op dit moment is er in Nederland nog maar één aanbieder actief in Nederland. Deze ene aanbieder heeft nog wel 2 verschillende labels. Ferratum en saldodipje.nl. Door dit monopolie is er geen reden voor de verstrekker om de tarieven verder te verlagen. Er is geen concurrentie en de zaken gaan hiervoor wellicht nog te goed op dit moment.
Meer toetreders worden op korte termijn in de huidige markt niet verwacht. De huidige wet en regelgeving in Nederland is te lastig om nog minileningen te verstrekken. Op dit moment worden de minilening ook alleen verstrekt door buitenlandse aanbieders.

Niet goedkoop geld lenen, wel snel?

Zeker. Een goedkope minilening bestaat echt niet, maar snel geld lenen is wel degelijk mogelijk in de vorm van een minilening. Normaal gesproken staat het geld al binnen 24 uur op de rekening van de klant. Heeft u al eerder een minilening gesloten? Dan kan geld lenen binnen 10 minuten mogelijk zijn. Bijna nog sneller dan naar de pinautomaat fietsen om te pinnen..