zonnepanelen afbetaling

U wilt gaan scheiden? Lees nu verder hoe dat soepel kan verlopen

Een scheiding brengt veel sores met zich mee. Het liefst wil je alles zo snel en clean geregeld hebben, zodat er geen ruzie ontstaat en de kinderen daar geen last van hebben. Het is begrijpelijk dat dit niet in alle situaties mogelijk is, hoewel het ook goed is om je over de drempel heen te zetten en aan de kinderen te denken. Zijn er geen kinderen in het spel, is de echtscheiding vaak ook wel wat eenvoudiger te regelen en zal het voornamelijk een financiële afhandeling worden. Overal zijn wel procedures voor te vinden en wellicht heb je vooraf bij het tekenen van de hypotheek al wel goede voorwaarden en afspraken gemaakt, maar toch gaat het nog wel eens problemen opleveren. We hebben een aantal zaken opgesomd die het scheiden kunnen versoepelen.

Kies voor een mediator

Als je wilt dat een scheiding op een goede manier verloopt, kan het weleens heel handig zijn om een mediator in te huren. Een onafhankelijke mediator kan namelijk weer nét met zijn ervaring de juiste snaar raken en de afspraken verder concretiseren. Als je zoekt naar een mediator, dan kun je het beste een mediator in de buurt zoeken. Dus woon je in de buurt van Delft, zoek dan ook naar een mediator in Delft of naar een mediator in den Haag of Rotterdam als je daar geen geschikte mediator kunt vinden. Het is belangrijk dat je ervoor kiest een ervaren mediator waarbij je ook een prettig gevoel hebt. De gesprekken kunnen namelijk een ingrijpende rol spelen in de rest van je leven. Het is dus ook niet zomaar iets dat je even doet.

Samen afspraken maken

Soms is het ook goed mogelijk om zonder een mediator te scheiden. Nog steeds doen veel mensen dat, ook omdat ze nog goed met de partner kunnen praten en waar ze bijvoorbeeld wel uit elkaar zijn gegroeid maar elkaar nog recht in de ogen aan kunnen kijken. Dat is natuurlijk de meest prettige situatie. Wat dan van essentieel belang is, is dat er goede afspraken worden gemaakt bijvoorbeeld over de woning, de verdeling van de inboedel, eventuele opgebouwde schulden en partner en kinderalimentatie. Zet die allemaal op papier en zorg ervoor dat je beide achter de afspraken staat en zet deze dan ook vast. Dan hoeft er later geen advocaat bij te komen als je toch niet tevreden bent over de gemaakte afspraken. Je hebt er dan met de volle verstand voor gekozen.