Zit je ook al jaren onterecht vast aan een BKR-registratie ?

Soms gaat het maar om een paar euro of een schuld die je in een ver verleden had. En toch kom je niet af van die vervelende BKR-registratie. Daardoor kun je de zo gewenste verbouwing van je huis niet met een lening bekostigen. Hoewel vaak onterecht moet je je soms jarenlang door een muur van bureaucratie vechten. En word je van het kastje naar de muur gestuurd.

Net nu je van plan bent om je huis eens extra te isoleren om energiekosten te besparen loop je weer tegen die vervelende BKR-registratie aan. Omdat de gasprijzen skyhigh zijn heb je op korte termijn een klein bedrag nodig waarmee je al de nodige isolerende maatregelen kunt nemen. Omdat je zelf enorm handig bent denk je dat de kosten niet hoger dan € 1500,- zullen zijn.

Zonder toetsing

De afgelopen tijd heb je je op internet georiënteerd om een lening voor elkaar te krijgen. Voor het geld lenen zonder BKR-toetsing zijn er verschillende mogelijkheden. Het blijft echter vaak lastig om hierin de juiste keuze te maken. Een lening via banken of normale kredietverstrekkers is vaak uitgesloten. De keuze valt dan automatisch op commerciële verstrekkers.

Isolatieplan

Ondertussen heb je al een isolatieplan opgesteld waarmee je toch op de nodige energiekosten kunt besparen. Als eerste ga je de oude houtenvloer isoleren een klus die je ook al eens bij je ouders hebt gedaan. Eigenlijk wil je het hele plaatje compleet hebben van alle opties die er zijn voor isolatie. Daarbij wil je ook graag weten wat spouwmuurisolatie kosten zijn. Uiteindelijk zul je flink minder gaan verstoken zodat je de energierekening flink kunt drukken. Daardoor zul je een lening in ieder geval ook weer makkelijk af kunnen lossen.

Om je lening toch rond te kunnen krijgen bestaat er altijd nog de mogelijkheid om terug te vallen op de Kredietbank Nederland. Hier liggen vaak meer mogelijkheden dan bij de traditionele Nederlandse banken. De Kredietbank Nederland zal wel een toetsing doen bij de BKR, maar zelfs bij een negatieve beoordeling bestaat de kans dat ze toch een lening zullen verstrekken.

Hulp vragen

Je kunt natuurlijk ook altijd hulp vragen wanneer je een lening wilt hebben. Je kunt bijvoorbeeld een financieel expert vragen om je te helpen om de BKR-registratie te laten verwijderen. Dit vergt wel een lange adem. Of je die hebt hangt af van hoe snel je een lening nodig hebt. Het is in ieder geval het proberen waard. Veel mensen die bij financiële instellingen geen lening kunnen krijgen zoeken hun heil bij hun familie of vrienden. Het is echter bekend dat dit vaak tot ruzies en onenigheid leidt. Je kunt dan ook beter geld lenen bij een onpartijdige instelling die geen familie van je is. Dit geeft ook minder stress en met zulke instellingen kun je vaak heldere en duidelijke afspraken maken hoe je de lening gaat terug betalen. 

Het is toch mooi als je de vloerisolatie kosten zelf kunt financieren en er straks heerlijk warmpjes bijzit zonder dat er uiteindelijke een torenhoge energierekening op de mat valt. En je familie, die kun je ook gezellig zonder stress blijven ontvangen.