wasmachine leasen

Wasmachine leasen zonder BKR

De wasmachine kunnen we natuurlijk niet zonder! Als je kind buiten speelt, kun je de vuile kleren in de wasmachine doen. Binnen afzienbare tijd is je kleding weer zo goed als nieuw. Hoe handig is dit? Maar wat als je wasmachine kapot gaat? Heb je het geld om een ​​nieuwe te kopen? Helaas is dit voor veel mensen in ons land nog steeds een hard gelach. Er zijn nog te veel mensen om op te vertrouwen, zoals voedselbanken, kledingbanken kloppen op de deur van de gemeente. De kosten van een nieuwe wasmachine kunnen snel oplopen tot honderden euro’s. Wat als je het geld niet direct beschikbaar hebt en wat zijn de mogelijkheden? Maak je geen zorgen! Er zijn veel mogelijkheden om een ​​wasmachine in termijnen te betalen. Denk hierbij aan een wasmachine leasen. De wasmachine kan direct worden gebruikt en je betaald enkel en alleen een vaste maandelijkse vergoeding voor het gebruik hiervan. Hoe het werkt om een wasmachine te leasen en de voor- en nadelen lees je hier.

Wasmachine leasen

Is het tijd voor een nieuwe wasmachine en heb je op dit moment vervelend genoeg niet de financiële mogelijkheden om er eentje aan te schaffen? Dat begrijpen we heel goed, want laten we eerlijk zijn, de timing van een kapotte wasmachine is in de meeste gevallen ontzettend vervelend. In het weekend, in de avond of tijdens het draaien van de handdoeken. Kortom, wanneer onze wasmachine defect gaat hebben we er snel weer eentje nodig. Wanneer jij niet de financiële mogelijkheden hebt, dan kun je net als een auto leasen ook een wasmachine leasen. Leasen wordt namelijk steeds populairder. Waar we voorheen enkel een auto kunnen leasen kun je nu ook een fiets leasen of telefoon leasen. Kortom, mogelijkheden genoeg! Je wil natuurlijk niet met de vieze was onder je arm naar je buren, vrienden of ouders. Doordat een wasmachine vaak een kostbare uitgaven is, is het fijn dat je ook kunt kiezen voor het leasen van een wasmachine. Daarnaast biedt het leasen verschillende voordelen, welke dat zijn lees je hier.

Hoe werkt het leasen van een wasmachine

Je kunt kiezen voor een wasmachine op afbetaling of een wasmachine in termijnen betalen. Een andere populaire optie is je wasmachine leasen, hoe dit precies werkt leggen we je uit aan de hand van onderstaande voorbeeld:

Afhankelijk van onderstaande wensen kies jij een wasmachine die bij je past;

  • Inhoud van de trommel (5kg – 10kg)
  • Merk
  • Toerental (bij centrifuge (1200-1600)
  • Energielabel
  • Geluid
  • Onderhoud en gemak

Wanneer jij je keuze hebt gemaakt, is het ook belangrijk te kijken naar het maandelijkse bedrag dat jij kunt missen voor het lease van je wasmachine en de looptijd van de leaseperiode. Het grote voordeel aan het leasen van een wasmachine, is dat het maandelijkse bedrag vaak iets hoger ligt dan een wasmachine op afbetaling, maar daarentegen zitten ook extra kosten zoals onderhoud en reparaties bij deze prijs in.

lease wasmachine

De voordelen van leasen

Een wasmachine lease heeft enkele flinke voordelen ten opzichte van het kopen of in termijnen betalen van je wasmachine. Je betaald namelijk een vast bedrag per maand en weet zo exact waar je aan toe bent. Op deze manier kom jij niet voor onvoorziene kosten te staan zoals onderhoud en reparatie. Niet alleen scheelt het je een flinke uitgave, maar ook is leasen een duurzame keuze. Je leaset namelijk altijd een wasmachine met een gunstig energielabel (A,B of C). Zo bespaar jij op de energiekosten en is het ook nog een goed voor het milieu.

Hoe duur is het om te leasen?

De kosten voor het leasen van een wasmachine kunnen gemiddeld iets hoger liggen, dan wanneer jij ervoor kiest je wasmachine ineens te betalen. De kosten voor het leasen kunnen verschillen, afhankelijk van welke wasmachine jij kiest en kunnen variëren van € 10,- tot wel € 60,- per maand. De drempel ligt dus relatief laag. Wanneer je kiest voor een lease wasmachine, dan kan dit dus al vanaf € 10,- per maand. Zo is het ook voor de kleine beurs een perfecte manier om toch te kunnen leasen. Op deze manier is lease de perfecte manier om een nieuwe energiezuinige wasmachine te kunnen aanschaffen voor een relatief laag maandbedrag.

Wasmachine leasen en het BKR

Wanneer je gaat leasen, dan betekend dit in principe het aangaan van een lening. Je hebt immers een betalingsverplichting voor een langere periode. Dit betekend dat de leasemaatschappij of winkel in dit geval een BKR check zal uitvoeren om te kijken of er een (negatieve) BKR registratie op jouw naam staat. Dit geldt overigens alleen voor bedragen boven de 250 euro, bij deze bedragen is het verplicht om te melden bij het BKR. Dit is om te voorkomen dat jij in financiële problemen komt en je maandelijkse betalingsverplichting niet kunt voldoen.

Wasmachine leasen zonder BKR

Wil jij een wasmachine leasen en geen BKR registratie? Dat kan! Want wanneer jij een BKR registratie hebt, dan betekend dit dat je een betalingsverplichting hebt. Dit kan ervoor zorgen, dat wanneer jij een huis wilt kopen, dit in mindering wordt gebracht op je maximaal op te nemen hypotheek. Vaak zijn er verschillende (kleine) geldschieters die tegen een redelijke vergoeding jouw geld willen lenen. Wanneer je kiest voor het geld lenen van een particulier, zorg er dan voor dat je goede afspraken maakt over het terugbetalen van het geld.