tv op afbetaling

Tv op afbetaling

Is het tijd voor een nieuwe tv omdat die van jouw stuk is gegaan of gewoon aan vervanging toe is omdat je nog een oud model hebt, waarop jij helemaal niet kunt netflixen? Dan is de kans vrij groot dat je volgende tv een smart tv wordt. Ook niet zo heel vreemd, aangezien we niet meer anders zien dan deze tv’s. Je kijkt rond en hebt je zinnen gezet op een 4K HD Smart TV. Helaas is de prijs dusdanig, dat dit niet past binnen je budget. Heel erg vervelend! Maar niet getreurd. Er is namelijk een mogelijkheid om een tv op afbetaling aan te schaffen. Bij een Tv op afbetaling geniet jij direct van de nieuwste televisie, maar betaal je deze in termijnen af. Zo hoef jij niet in één keer een flink bedrag uit te geven, maar kun door een Tv op afbetaling gewoon maandelijks een vast bedrag afbetalen.

Tv op afbetaling met een bestaand krediet

Heb jij nu al een doorlopend krediet en wil jij een nieuwe televisie? Dan kan het verstandiger zijn je krediet te verhogen. Wanneer je namelijk kiest voor een Tv op afbetaling via een winkel, dan zal het rentetarief doorgaans een stuk hoger liggen, dan wanneer jij dit binnen je huidige krediet doet. Daarnaast kan het ook naast een Tv op afbetaling interessant zijn eens goed te kijken naar je doorlopende krediet, je betaalt immers per maand een vast bedrag aan aflossing en daarbovenop de rente. Door de jaren heen zijn er verschillende aanbieders, dus het kan zomaar zijn dat jij bij het oversluiten van je krediet een flinke besparing kunt realiseren. Deze besparing kan soms zo flink zijn dat het bedrag voor een Tv op afbetaling kan worden bespaard. Een win-win situatie dus!

Tv kopen op afbetaling

Je wilt een tv kopen op afbetaling, maar hoe gaat dit nu exact in z’n werk. Bij de meeste grote retailers heb je de mogelijkheid tot het kopen van een Tv op afbetaling. Hierbij moet je denken aan de BCC, Mediamarkt, maar ook Wehkamp is enorm populair als het gaat om een tv kopen op afbetaling. Steeds vaker zien we dat mensen kiezen voor een aanschaf op afbetaling. Zo is een telefoon op afbetaling, wasmachine op afbetaling, bank op afbetaling en zelfs zonnepanelen op afbetaling ontzettend populair. Zo kun jij voor een vast bedrag per maand toch direct gebruik maken van je favoriete product. Naast het aanschaffen op afbetaling is natuurlijk een leaseauto ook ontzettend populair. Kortom, of het nu gaat om leasen of op afbetaling, we zien beide steeds meer toenemen. Dus of je nu kiest voor een televisie leasen of op afbetaling, het kan allemaal!

Bij het aanschaffen van een tv op afbetaling kies jij welke televisie je wilt en bespreekt samen met de verkoper de mogelijkheden, hoogte en duur van de afbetalingstermijn. Vervolgens wordt er een check uitgevoerd, zodat zowel jij als de leverancier zeker weet dat jij aan je maandelijkse betaling kunt voldoen. Dit wordt ook wel een BKR-check genoemd. Je gaat immers een lening aan en vanaf 1 januari 2017 is het verplicht voor een kredietverstrekker deze te melden bij het BKR.

tv kopen op afbetaling

Wat kost een tv op afbetaling

Wanneer je kiest voor een tv op afbetaling, dan is dit natuurlijk doorgaans niet voor niets. Je leent immers geld, waar je rente over moet betalen. Bij een tv op afbetaling geldt dit uiteraard ook. Vaak zien we dat de rentepercentages kunnen oplopen tot wel 10% per jaar. Wanneer je kiest voor een tv op afbetaling van 2.500 euro met een looptijd van 24 maanden, dan betaal je per maand een bedrag van 115,- euro. Aan het eind van de looptijd, heb je dan een totaalbedrag van 2.750 euro betaalt. Wat neerkomt op een extra 250 euro die je gedurende deze periode meer betaald, dan wanneer jij de televisie ineens had betaald. Het is dus volledig afhankelijk van je eigen financiële situatie of jij kiest voor een tv op afbetaling of dat jij de tv ineens betaalt. Heb je twijfels, dan is het verstandig advies te vragen aan een financieel adviseur.

Tv op afbetaling zonder BKR

Wanneer je kiest voor een tv op afbetaling, dan zal er door de verkopende partij een BKR-registratie worden gedaan. Dit betekent, dat wanneer jij een andere lening wilt afsluiten voor de geldverstrekker inzichtelijk is dat jij een betalingsverplichting hebt of hebt gehad. Heb jij altijd netjes en op tijd je lening afbetaalt, dan zal deze registratie juist in je voordeel werken. Is dit niet het geval, dan zal het andersom zijn en kan de kredietverstrekker je aanvraag afkeuren. Een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor o.a. je hypotheek. Dus wil jij een tv op afbetaling kopen en heb je plannen op korte termijn een huis te kopen, dan kan het verstandig zijn een andere keuze te maken. Zo kun je kiezen voor het betalen van je tv in 3 termijnen via SprayPay of particulier geld lenen

Tv in termijnen betalen

Wil jij een tv op afbetaling, maar geen BKR-registratie, dan kan SprayPay de oplossing zijn. Hierbij betaal je namelijk je tv in termijnen. Deze betaling zal in 3 termijnen plaatsvinden. De eerste termijn dient te worden voldaan direct bij de aanschaf en de daaropvolgende twee termijnen zullen in de daarna volgende maanden plaatsvinden. Hierbij vindt geen BKR-registratie plaats, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de hoogte van je hypotheek. Wel wordt er een krediet check uitgevoerd om je kijken of jij openstaande schulden hebt.

Particulier geld lenen

Wil jij een tv op afbetaling, maar wil je hiervoor geen BKR-registratie of ben je simpelweg bang dat je niet door de BKR check komt, dan kun je ook kiezen voor het geld lenen van een particulier. Hierbij kun je denken aan geld lenen van vrienden, familie of kenissen. Maak hierover wel duidelijk afspraken, het is natuurlijk ontzettend vervelend, dat wanneer jij 100 euro, 500 euro, 1000 euro of zelfs 5000 euro lenen voor een nieuwe televisie en je niet kunt voldoen aan de maandelijkse betalingsverplichting. Blijf daarom altijd goed met elkaar communiceren en maak duidelijke afspraken. Komt het even niet uit, zorg dan dat je zelf met een passend voorstel komt. Wil jij een tv op afbetaling, zorg dan altijd dat je weet hoe jij er financieel voorstaat. Het lenen van geld kost geld en kan ervoor zorgen dat je in financiele problemen komt. Kom je er niet uit, raadpleeg dan altijd een financieel adviseur.