bank op afbetaling

Bank op afbetaling met of zonder BKR

Bank kopen op afbetaling? Dan kan! Een bank, een meubelstuk die het meest of misschien wel het vaakst wordt gebruik binnen onze huiskamer. We brengen immers de nodige uren door voor onze televisie tijdens het kijken van een te gekke film of serie. Dan is het wel zo belangrijk, dat je bank ook fijn en vooral comfortabel zit. De één vindt een hoekbank fijn, dan ander liever een twee-zitbank. Ook qua materiaal zijn er allerlei verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een leren bank, stoffen bank of velvet bank. Kortom, allerlei verschillende keuzes om over de kleuren van je bank nog maar te zwijgen.

De aanschaf van een bank kan daarom dus flink verschillen. Ben jij opzoek naar een nieuwe bank, maar heb je niet de financiële middelen om een bank in één keer te kunnen betalen? Dan is een bank op afbetaling wellicht de oplossing. Een bank kopen op afbetaling, zorgt er namelijk voor dat jij direct kunt genieten van je nieuwe bank en hiervoor maandelijks een vast bedrag betaalt. Zo hoef jij niet wakker te liggen van een enorme uitgave.

Bank kopen op afbetaling

Het kopen van een product op afbetaling wordt steeds populairder. Waarom zouden we ineens een flink bedrag uitgeven, terwijl we dit ook kunnen uitstrijken over een langere periode van 12, 24,36 of zelfs 60 maanden? Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld met onze mobiele telefoon. Bij het afsluiten van een abonnement gaan we in principe een koop op afbetaling aan, we betalen maandelijks een deel van het toestel af. Een telefoon op afbetaling is dus ontzettend normaal geworden. Daarnaast zijn er allerlei andere zaken die jij kunt aanschaffen op afbetaling. Wat dacht je van een e-Bike op afbetaling of een wasmachine op afbetaling. Je kunt et eigenlijk zo gek niet bedenken en het kan in termijnen worden betaald. Dus waarom geen bank leasen of kopen op afbetaling?

Bankstel op afbetaling, hoe werkt het?

De bank is toch wel de eyecatcher in onze woonkamer en bepaalt daarmee ook voor een groot deel de stijl in jouw huis. Zo kun je kiezen voor een hoekbank, modulaire bank of een 2- of 3- zitbank. Je kunt je bankstel dus niet alleen gebruiken om op te zitten, maar zelfs ook als loungebank of slaapbank. Kortom, een goed bankstel mag dus absoluut niet ontbreken. Maar waarom kiezen voor een bankstel op afbetaling? Een goed bankstel is relatief duur, dat betekent, dat wanneer jij een beperkt budget hebt, je dit ook terug gaat zien in de kwaliteit van de bank. Wanneer je kiest voor een bank kopen op afbetaling, dan kun je voor een enkele euro’s meer per maand toch al direct een aanzienlijk duurdere en daarmee kwalitatief hoogwaardigere bank aanschaffen.

Bank in termijnen betalen

Wanneer jij niet direct de financiële mogelijkheden hebt en toch een bankstel wilt aanschaffen, dan kan een bank in termijnen betalen een goede optie zijn. Wanneer jij structureel maandelijks een flink bedrag kunt sparen, dan kun je er ook voor kiezen een bank in termijnen te betalen. Dat wil zeggen, je betaalt de bank in vaak 3 termijnen. Op deze manier ga jij geen langdurige overeenkomst aan en heb je geen gedoe met een eventuele BKR-registratie. Kortom, wanneer je budget het toelaat, kan een bank in termijnen betalen ontzettend interessant zijn.

bank kopen op afbetaling

Bank op afbetaling zonder BKR toetsing

Een bank op afbetaling, wat komt hier allemaal bij kijken. Sinds 1 januari 2017 is het voor een bedrijf verplicht een lening of krediet boven de 250 euro te melden bij het BKR. Dit om zelf de consument als de kredietverstrekker te beschermen. Wanneer je dus kiest voor een bank op afbetaling, dan ga je dus in principe een lening aan. Je betaalt de bank immers in termijnen af. Dit wordt door het BKR hetzelfde gezien als 500 euro lenen, 1000 euro lenen of 5000 euro lenen.

Kortom, er wordt een krediet check gedaan om te kijken of jij gedurende de looptijd van het contract aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Heb jij nu nog andere leningen lopen of in het verleden leningen gehad die niet tijdig en conform afspraak zijn terugbetaalt. Dan kan het zo zijn dat de kredietverstrekker je geen goedkeuring geeft. Je zult dan moeten kijken naar andere opties.

Bank op afbetaling bij een particulier

Een andere optie voor een bank op afbetaling kan dan zijn het lenen van geld bij een particulier. Hierbij kun je denken aan vrienden, familie of kennissen. Let altijd wel op, dat wanneer je kiest voor deze route, je duidelijke afspraken maakt over de betalingstermijn en zorg altijd dat ook wanneer het even wat moeilijker is, je met elkaar blijf communiceren. Particulier geld lenen toch geen optie, dan zijn er verschillende partijen waar een bank op afbetaling zonder BKR-toetsing mogelijk is, let hierbij alleen wel op, dat je goed uitzoekt of jij kunt voldoen aan de maandelijkse verplichting en je zelf niet onnodig in financiële problemen werkt omdat je zo graag die nieuwe bank wilt hebben.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat er vaak flinke extra kosten worden gerekend, wanneer jij kiest voor een partij die een bank op afbetaling zonder BKR toetsing aanbiedt. Dit om zichzelf te beschermen tegen de mogelijke risico’s. Twijfel je, ga dan altijd in gesprek met iemand in je omgeving of een financieel adviseur.

Bank op afbetaling met BKR

Wil jij een bank kopen op afbetaling en maakt het BKR je niets uit, dan kun je bij iedere gerenommeerde meubelzaak terecht. Mensen die aan de vooravond staan een bankstel op afbetaling te kopen en teven ook een hypotheek willen afsluiten kunnen beter even wachten. Wanneer je namelijk een betalingsverplichting aangaat die wordt geregistreerd bij het BKR, dan betekent dit dat ook de hypotheekverstrekker dit meeneemt in de berekening voor je maximaal op te nemen hypotheek.

Je hebt immers maandelijks minder geld te besteden door de afbetaling van je bankstel. Is dit bij jou niet van toepassing, dan kun je prima kiezen voor een bank op afbetaling met BKR en hoef jij je geen zorgen te maken dat je in financiële problemen komt (mits de situatie gelijk blijft). Je kiest een bankstel dat bij je past, bepaalt het maandelijkse af te lossen bedrag en de looptijd en je kunt binnen enkele weken genieten van jouw nieuwe te gekke bank!