Voordelig een mooie tuin

Met de zon in aantocht is één ding vrij zeker: de tuindeuren gaan weer open! Voor genoeg vitamine D opname kan er niet lang genoeg in de tuin gezeten worden. En of dat nou onder een schaduw of afdak is, maakt helemaal niet uit. Een goed georganiseerde tuin zorgt voor lekkere lange uren genieten. Onderstaand bevinden zich handige tips om de tuin klaar te stomen voor de warmere dagen 

Tuininrichting 

Een goede doorloop in de tuin is belangrijk. Het creëert rust, straalt georganiseerdheid uit en maakt de tuin praktischer. Een goede tuininrichting is dus belangrijk. Echter, hoeft dit niet duur te zijn. Als eigenaar heb je vaak precies in beeld wat voor behoeftes je hebt. Een groene hoek in de tuin planten, houten tuinmeubels, een Solero parasol, noem maar op. Met behulp van het internet is het heel makkelijk om zelf een tuininrichting te maken. Google de vorm van de tuin en voilà. Meer dan honderden voorbeelden binnen enkele secondes. Ter inspiratie kunnen Instagram en Pinterest ook een enorme hulp zijn. Zo kun je zonder bakken met geld uit te geven – en de bank te verlaten – binnen een handomdraai een geschikte inrichting maken. 

Daarnaast zijn tuincentra ook ideale plekken om inspiratie en kennis op te doen. Even rondneuzen, wat informatie opnemen, controle vragen stellen aan de rondlopende experts, proefmonsters meenemen en klaar is kees. Het is dus voldoende mogelijk om met een beperkt budget een mooie tuininrichting op te maken. Dit laat meer ruimte over voor de andere kosten, zoals het aanschaffen van nieuwe tuinmeubels of het inhuren van vakmannen om de nieuwe veranda aan te leggen. 

Na het opdoen van de kennis is het ook een stuk makkelijker om de aanpassingen in de tuin zelf te doen. Met het gezin, kennissen of alleen. Ook dat kan immens schelen.

Groen in de tuin

Natuurlijk kan wat groen niet ontbreken in de tuin. Het aanschaffen van groen kan best hoog uitlopen. En het is best logisch, wanneer je een bepaalde bloem- of boomsoort in de tuin wilt hebben die van nature niet eens voorkomt in dit land. Om het zo voordelig mogelijk te maken zijn er genoeg goedkopere alternatieven voor een groot aantal prijzige groene stukken. Ook is het voordeliger om zaden of bollen te kopen in plaats van al uitgegroeide planten. Ondanks dat zaaien meer tijd en zorg in beslag neemt, is het resultaat het wel waard. Met zaden kun je namelijk heel precies uitkiezen wat je, waar, laat groeien in de tuin. Een goedkope en makkelijk te verzorgen zaden zijn bijvoorbeeld de Rosa rugosa en lavendel. Deze mooie bloemen zijn ideaal om te planten in het najaar. Ze zullen de daaropvolgende zomer dan volop in de bloei staan. 

Op het gebied van bomen is de olijfboom een mooie keus. Wat handig is aan deze boom is dat een olijfboom kopenoveral mogelijk is. Daarbij, geeft deze mooie boom ook nog eens heerlijke vruchten af. 

Tuinaccessoires

Voordelige tuinaccessoires zijn ook niet heel lastig om te vinden. Je kan namelijk prima tweedehands accessoires aanschaffen in tuincentra of online. Ook kun je jouw eigen bestaande buitenshuis- en binnenshuis accessoires en meubels hergebruiken. Een nieuw leven geven aan bestaand materiaal doet wonderen. En het zorgt voor een mooie samenhang. 

Een leuk stuk is bijvoorbeeld een douglas bloembak deze mooie bak past bij elke tuin. Ook is het tegenwoordig mogelijk om redelijk voordelig een plantenbak op maat te laten maken. Zo heb je altijd een ontwerp dat naar jouw wens is.