Net dat beetje extra in de keuken

Voor veel mensen is de keuken een plek waar ze met alle liefde aan de slag gaan. S Avonds om een heerlijk gerecht op tafel te zetten voor hun gezin, s middags om een taart te bakken voor dat ene familielid dat op bezoek gaat komen of ‘s ochtends, om broodjes klaar te maken voor het ontbijt. Afhankelijk van de keuken indeling of voorkeuren van de persoon die erin bezig is, zijn er verschillende soorten fornuizen die in de keuken te vinden kunnen zijn. Zo zijn de originele gasfornuizen vaak in de wat oudere huizen te zien, maar in de wat nieuwere keukens worden de inductiekookplaten steeds populairder. Dit is natuurlijk niet raar, want met de gasprijzen die blijven stijgen, wordt het steeds duurder om daarop te koken. Inductie is veilig met kinderen, werkt snel en kan prachtig weggewerkt worden in het aanrecht. 

Mooi houden van de kookplaat

Om de inductie kookplaat te beschermen, kan je een afdekplaat kookplaat aanschaffen. Dit is een soort beschermende mat of laag die je over het fornuis heen kan leggen. Hiermee bescherm je de glazen bovenkant van de kookplaat niet alleen tegen het stof dat er dagelijks op verzameld, maar ook tegen vuil en krassen. Als mooie toevoeging daaraan zorgt het er ook voor dat je jouw aanrecht vergroot, omdat het oppervlakte nu bruikbaar is voor andere bezigheden. Een leuk extraatje ervan is dat je de afdekplaten vaak zelf kan laten maken met een eigen foto of tekst erop, hierdoor past het precies in de keuken. 

Mocht je geen inductiekookplaat hebben maar juist heerlijk werken aan het elektrisch of gasfornuis, kan je alsnog de keuken personaliseren door een keuken spatscherm toe te voegen. 

Leven in de keuken

Wat je vandaag de dag steeds meer ziet, is mensen die veel tijd doorbrengen in de keuken. Bijvoorbeeld als de keuken deel uitmaakt van de woonkamer, of een goede zitplek bevat. Dit kan door een tafel, maar in veel nieuwbouwhuizen zien we tegenwoordig ook de barren terugkomen. Op deze manier breng je de interactie terug in een ruimte, terwijl je het ook heel open kan houden. Wanneer je zo’n open keuken hebt, is het natuurlijk wel extra van belang om deze netjes te houden wanneer je niet aan het koken bent, omdat dit meespeelt in de sfeer van de ruimte. 

Die ene vrijdag middag borrel van het werk, die kan je nu ook gaan houden met je vriendin in plaats van de collega’s, zonder vast te zitten aan die vrijdag. Jij hebt een eigen barretje, dus als je hier wat barkrukken bij zet, kan je gemakkelijk mensen uitnodigen en op een losse manier samen zitten en genieten. Heb je nog wat interesse om de keuken helemaal af te maken? Denk dan aan toevoegingen die het een luxe uitstraling kunnen geven, bijvoorbeeld een tafelblad die doorloopt in het aanrecht, of een ijsblokjesmachine die verwerkt zit in de koelkast. Gemak en luxe in een ding verwerkt, wat zou je nog meer willen? De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos.