2000 Euro lenen met een minilening

2000 Euro lenen met een minilening

Sinds kort is het mogelijk. 2000 Euro lenen met een minilening. Tot en met 2020 was het maximale bedrag 1500 Euro. Sinds 2021 is dit gewijzigd. Je kunt nu een groter bedrag lenen als je geld gaat lenen met een minilening. Daarnaast is het termijn voor het terugbetalen van de lening gewijzigd. Lang heeft dit maximum op 60 dagen gestaan. Maar gelukkig is ook dit nu aangepast waardoor een minilening nog sneller kan aansluiten bij jou mogelijkheden.

2000 Euro lenen met een minilening en het BKR

De belangrijke vraag blijft dan natuurlijk. Is 2000 Euro lenen met een minilening nog wel geld lenen zonder BKR toetsing? Dat is gelukkig nog steeds het geval. Als je een minilening afsluit, wordt deze niet vermeld op het BKR. Er wordt ook geen toetsing gedaan bij het BKR tijdens de aanvraag. Een negatieve BKR registratie kan dus nooit een reden zijn om geen minilening te kunnen krijgen. Wel wordt er natuurlijk naar andere factoren gekeken. Je moet de lening wel weer terug kunnen betalen natuurlijk, anders worden de problemen alleen maar groter.

Looptijd van de minilening fors verlengd

Niet alleen het bedrag dat je kunt lenen is verhoogd naar 2000 Euro. Ook de looptijd is aanzienlijk verlengd. Deze is van de beperkte looptijd van 60 dagen, verlengd naar een maximale looptijd van maar liefst 4 maanden. Hierdoor worden de maandelijkse lasten, ondanks het hogere bedrag, natuurlijk weer een heel stuk lager. Zo wordt het voor iedereen aantrekkelijk om een minilening af te sluiten. Het rentepercentage is ongewijzigd gebleven voorlopig. Dat staat in januari 2021 nog altijd op de maximale 10% rente.

Leennormen voor ‘reguliere krediet’ in 2021 fors verzwaard

De aanpassing van de bedragen van de minileningen staan in schril contrast met de wijzigingen in de leennormen voor het “normale” geld lenen. Dit is namelijk veel lastiger geworden sinds januari 2021. De leennormen zijn fors verzwaard en consumenten kunnen gemiddeld per huishouden ongeveer € 10.000,00 minder lenen dan in 2020.
De verruiming van de bedragen bij de minileningen kan voor veel consumenten dan ook noodzaak zijn als bijvoorbeeld de wasmachine het begeeft en het spaargeld net op is gegaan aan een andere onverwachte uitgave. Wij verwachten dan ook dat er fors extra gebruik gemaakt zal gaan worden van de minileningen.
De leennormen voor de reguliere kredieten gaan in april nogmaals fors verhoogd worden waardoor het voor veel mensen overigens überhaupt niet meer mogelijk zal zijn om een financiering af te sluiten. Indien je op dit moment een lening hebt met een relatief hoge rente, dan is het verstandig om nu de mogelijkheden te laten bekijken voor een lening met een lagere rente. Een lening aanvragen is altijd kosteloos en vrijbijvend en verplicht je verder tot niets. Een lening kan je nu nog veel geld besparen. Of dit vanaf april nog steeds mogelijk is betwijfelen wij ten zeerste.